ATS-ul Bursei s-a îmbogăţit cu trei acţiuni străine

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2011

Lorand Kralik (comisar CNVM), Bogdan Chetreanu (comisar CNVM), Mihaela Bîciu (şef Tradeville) şi Valentin Ionescu (director general al BVB), la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a titlurilor E.ON (EOAN), Bayer (BAYN) şi Deutsche Telekom (DTE).

Lorand Kralik (comisar CNVM), Bogdan Chetreanu (comisar CNVM), Mihaela Bîciu (şef Tradeville) şi Valentin Ionescu (director general al BVB), la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a titlurilor E.ON (EOAN), Bayer (BAYN) şi Deutsche Telekom (DTE).

Acţiunile companiei farmaceutice "Bayer", cele mai căutate, ieri, de investitorii autohtoni, pe Sistemul Alternativ al BVB

Titlurile E.ON (EOAN), Bayer (BAYN) şi Deutsche Telekom (DTE) pot fi tranzacţionate, începând de ieri, pe ATS-ul Bursei de Valori Bucureşti, fiind aduse de casa de brokeraj "Tradeville", care va func-ţiona şi ca market-maker pentru ele. Spread-ul oferit de intermediar este de maxim 2%, au declarat, ieri, reprezentanţii "Tradeville".

Pe ATS-ul Bursei, mai pot fi tranzacţionate, din noiembrie anul trecut, şi acţiunile "Daimler" (DAI), producătorul "Mercedes", însă aces-te titluri nu au o lichiditate semnificativă.

Conducerea "Tradeville" a declarat, ieri, că a selectat aceste trei acţi-uni în urma chestionării mai multor clienţi, fiind companii de calibru care au câştigat în timp recunoaştere internaţională.

"Vrem să oferim posibilitatea diversificării portofoliului pentru investitorii de retail", a declarat, ieri, Mihaela Bîciu, preşedintele-director general al "Tradeville", subliniind că odată cu aducerea la tranzacţionare a titlurilor Deutsche Telekom, investitorii de la BVB vor avea acces, la companii din sectorul comunicaţiilor, nereprezentat până acum pe piaţa locală.

Conducerea "Tradeville" a anunţat, ieri, că se va ocupa de informarea investitorilor, distribuind rapoarte şi comunicate despre cele trei societăţi, prin FTP-ul (sistemul electronic de diseminare al informaţiei) Bursei de Valori Bucureşti.

Dintre cele trei acţiuni aduse, ieri, la tranzacţionare, titlurile Bayer au fost cele mai căutate de investitori, fiind schimbate, în total, 1.708 titluri, în valoare de 415.383 lei. Cotaţia de referinţă a consemnat, însă, o scădere de 1,18%, la 244,68 de lei. Tot ieri, au fost schimbate 512 titluri DTE, la preţuri cuprinse între 44,3 lei şi 45,18 lei/acţiune. Titlurile DAI şi EOAN au fost şi ele tranzacţionate, fiind schimbate 212 şi respectiv 5 acţiuni.

Reprezentanţii "Tradeville" au subliniat că investiţia în aceste titluri este supusă unui risc monetar, fluctuaţiile EUR/RON putând să conducă la variaţii în preţul acţiunilor exprimat în lei (chiar dacă preţul ar rămâne constant în euro), dat fiind că titlurile de pe ATS sunt tranzacţionate în lei.

Valentin Ionescu, directorul general al BVB, a subliniat, ieri, că intermediarii care acţionează ca market-makeri pe ATS-ul Bursei primesc anumite facilităţi, în cadrul unui program adoptat de Consiliul Bursei pentru stimularea lichidităţii de la BVB.

Bîciu: "Vrem să oferim posibilitatea diversificării portofoliului pentru investitorii de retail".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai Paiata dar urat mai esti bre!

    Felicitari insa pentru urtenia ta. Te-a facut bre cel de la curierul. Ha , Ha. Make dar Stefania de ce nu a scris nimic din ce i-a facut Panaite Paiatei? Si de ce nu ai comentat si matale ceva de ce urat i-a raspuns aceasta uratenie a pietei? Ciudat la tine Make! Cum sa-i raspunda Domnilor asa urat acesta Paiata? panaite a scris intodeauna frumos de BVB , dar de, cand se vede incompetenta, isi da baiatul arama pe fata. Piu! paiata 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb