Auchan: 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de la clienţi şi transformat în biocombustibil

F.D.
Companii / 9 mai

Auchan: 1 milion de litri de ulei alimentar uzat a fost colectat de la clienţi şi transformat în biocombustibil

În cadrul programului de Colectare şi Reciclare a Uleiului Alimentar Uzat, în magazinele Auchan, s-au colectat până în prezent 1 milion de litri de ulei, evitându-se astfel aruncarea necorespunzătoare a acestuia şi poluarea mediului înconjurător. Iniţiativa lansată în 2019 de Auchan, a mobilizat până în prezent peste 770.000 de români, care au înţeles efectele dăunătoare pe care uleiul alimentar uzat le are asupra solului şi apelor, precum şi în generarea unor costuri suplimentare pentru întreţinerea şi curăţarea staţiilor de epurare, conform unui comunicat de presă al companiei.

De asemenea, acest proiect a condus la reducerea a 2.300 de tone de CO2, care nu au ajuns astfel în atmosferă, uleiul colectat fiind transformat într-un milion de litri de biocombustibil.

Potrivit Auchan România, cantităţile de ulei colectate, cu scopul de a fi transmise spre reciclare, au crescut constant în ultimii doi ani. Astfel, anul trecut, cantitatea colectată a ajuns la 320.000 litri, cu cu peste 40% mai mult decât în anul anterior, fapt datorat şi eforturilor constante de promovare a proiectului, prin care retailerul a adus la cunoştinţa clienţilor importanţa acestuia pentru mediu.

"Am asistat la o creştere organică a cantităţii de ulei aduse de consumatori pentru colectare, ajungând astăzi la 1 milion de litri colectaţi la nivelul întregii reţele, cantitate care nu va mai ajunge necontrolat în natură, poluând solul şi apele. Suntem recunoscători tuturor clienţilor care s-au implicat şi au dat dovadă de responsabilitate, înţelegând că un gest simplu devine vital atunci când vorbim despre protejarea planetei şi a resurselor, iar împreună ne putem bucura de un mediu mai curat. De asemenea, mulţumim partenerilor noştri, Fairy, Aqua Carpatica, Respiră Verde, precum şi echipelor implicate, alături de care vom continua să luptăm pentru un viitor mai verde, şi îi invităm pe români să aducă în continuare uleiul uzat în magazinele noastre pentru reciclare", a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb