Audieri publice istorice deschise în Congres în vederea destituirii lui Trump

F.D.
Internaţional / 13 noiembrie 2019

Audieri publice istorice deschise în Congres în vederea destituirii lui Trump

Primele audieri televizate ale procedurii excepţionale de destituire a lui Donald Trump au început astăzi, într-o sală înţesată, în Congresul american, în care democraţii afirmă că vor să acţioneze "fără ranchiună" împotriva preşedintelui republican pe care-l suspectează de abuz de putere, relatează AFP.

Trump "a invitat Ucraina să se amestece în alegeri?". A comis un "abuz de putere"? s-a întrebat, deschizând interogatoriul, alesul democrat Adam Schiff, care supervizează ancheta în Camera Reprezentanţilor.

"Cazul este pe cât de simplu, pe atât de teribil", a adăugat el, promiţând să conducă o anchetă fără "ranchiună" şi fără "întârziere".

Această procedură este o "campanie de calomnii", şi-a exprimat indignarea numărul doi republican în Comisia Informaţiilor, Devin Nunes.

Prin audierea a doi diplomaţi de carieră, martori direcţi în scandalul ucrainean - William Taylor, ambasadorul interimar american la Kiev, un fost militar, şi George Kent, un oficial de rang înalt la Departamentul de Stat, specialist în Ucraina - au început aceste audieri istorice.

Fără să-i desemneze nominal, Donald Trump a pus la îndoială cedibilitatea acestor martori, tunând miercuri pe Twitter împotriva "Never Trumpers" - o expresie care-i desemnează pe republicanii care i se opun miliardarului.

Combativ şi denunţând o tentativă de "lovitură de stat", miliardarul anjurat să spele "afrontul" acestei anchete la urne, prin obţinerea unui al doilea mandat în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Înaintea sa, doar trei preşedinţi au fost vizaţi de o procedură de destituire. Niciunul dintre ei nu a fost demis din funcţie.

În faţa republicanilor care-i acuză că organizează un spectacol nejustificat, democraţii dau un ton solemn procedurii de inculpare - "impeachment" în engleză - care împarte profund ţara de la deschiderea, la 24 septembrie, a anchetei în Camera Reprezentanţilor, în care deţin controlul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb