Unii reprezentanţi ai companiei de audit "Deloitte & Touche" nu vor să se întîlnească cu autorităţile care anchetează colapsul grupului italian alimentar "Parmalat". Oficialii "Deloitte & Touche" afirmă că cei care s-au ocupat de compania "Parmalat" nu au făcut nimic ilegal, însă, dacă aceştia vor fi puşi sub acuzaţie în mod oficial, atunci se vor prezenta în faţa anchetatorilor.
Cei de la "Deloitte & Touche" susţin că auditorii lor nu au influenţat în mod incorect preţul acţiunilor "Parmalat" şi nu s-au asociat în raportările false făcute în legătură cu societatea italiană, aşa cum au făcut alte persoane, suspuse, la rîndul lor, investigaţiilor.
Punerea sub acuzaţie se pare că va fi făcută înainte de 19 martie şi ea va implica 25 de persoane, inclusiv auditori din cadrul companiei "Grant Thornton" (divizia italiană), care a acordat consultanţă grupului "Parmalat" pînă în 1999, cînd această activitate a fost preluată de "Deloitte & Touche". După 1999, "Grant Thornton" a auditat filialele "Parmalat" la care s-au găsit fraude. Vor mai fi puşi sub acuzare fostul avocat al societăţii italiene, Gian Paolo Zini, şi alţi ex-oficiali ai aces-teia. Procurorii italieni nu îi vizează, însă, pe bancherii care au avut legătură cu situaţia de la "Parmalat".