AUR propune tuturor partidelor parlamentare semnarea Pactului pentru Viitorul Educaţiei din România

S.B.
Politică / 7 iunie 2023

AUR propune tuturor partidelor parlamentare semnarea Pactului pentru Viitorul Educaţiei din România

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) propune tuturor partidelor din Parlamentul României semnarea unui pact naţional cu privire la viitorul educaţiei din România, informează news.ro.

Prin semnarea acestui pact, toţi semnatarii îşi asumă până la capăt consecinţele şi efectele economice produse de angajamentele luate. "Sperăm ca, în al doisprezecelea ceas, liderii partidelor parlamentare să conştientizeze că educaţia este o prioritate naţională", mai arată comunicatul de presă al formaţiunii.

"După 18 ani profesorii din România au intrat în grevă generală, au cerut să primească din partea guvernanţilor respect şi demnitate. În schimb sunt şantajaţi, sunt privaţi de drepturile salariale şi opinia publică este intoxicată cu date false. Tocmai de aceea AUR propune Pactul pentru Viitorul Educaţiei în România tuturor liderilor de partid, tuturor liderilor de aici din Parlamentul României. Prin acest pact ne asumăm să asigurăm aplicarea integrală a revendicărilor cadrelor didactice exprimate public în perioada de grevă, să implementăm Pactul Naţional pentru Educaţie, aşa cum a fost el semnat în 2008, cu prevederea acordării a 6% din PIB pentru sistemul de învăţământ, să investim în infrastructură şi resursele educaţionale pentru a asigura un mediu de învăţare adecvat, să oferim condiţii de muncă adecvate profesorilor, să asigurăm transparenţă şi responsabilitate în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor publice", a explicat preşedintele AUR, George Simion, conform sursei citate.

El mai spune că educaţia trebuie să devină o prioritate naţională.

"Propunem spre semnare acest pact preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, preşedintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, preşedintelui USR, Cătălin Drulă, preşedintelui Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen. Nu mai este vorba despre partide. Nu mai este vorba despre bătălia politică. Este vorba despre responsabilitatea pe care românii trebuie să o aibă faţă de viitorul acestei ţări. Cred că greva profesorilor a trezit societatea românească. De aceea, sunt primul care semnează acest pact în faţa românilor!", a completat Simion.

Liderul AUR mai precizează că va înainta această propunere către preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi apoi îl va înainta premierului Nicolae Ciucă şi celorlaţi preşedinţi ai partidelor parlamentare din România.

"Suntem foarte curioşi să vedem cine va semna pactul pentru viitorul educaţiei din România. Alte comentarii nu îşi mai au rostul. Greva generală şi vocea profesorilor trebuie auzită", a concluzionat George Simion.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce ce sa semneze un "pact",

    ca doar la noi NICI LEGILE în vigoare NU ESTE RESPECTAT 

    Viitorul educatiei din Romania e la groapa de gunoi. Chiara colo unde l-ati aruncat voi. Puteti sa semnati toti. In unanimitate!

    De fapt nici nu o sa mai fie nevoie de educatie pentru ca nu vor mai fi copii. Aia facuti prin FIV cu fonduri de la stat sunt prea putini. 

    1. Evident ca neomarxistii usr nu sunt interesati, ei fac doar propaganda lgbtq, nu sunt interesati de educatie. Mai nou s-au aliat si cu petrov si ai lui ca sa se faca de ras mai bine. :)))

    AUR o arde pe indignare ca și colegii lor de la USR pentru a câștiga capital politic. Cine le-a urmărit discursurile anterioare știe prețuirea pe care o poartă aceste partide educației. PSD=PNL=UDMR=USR=AUR.

    Româ nii sunt sătui de promisiunile și de pacturile voastre mincinoase.  

    Alta vrajala !

    care pact ca mor 4-5 milioane de romani pe urmatorii 15-20 ani.

    vedeti piramida populatiei, 

    daca nu primim rapid “migranti la japca” de “slaba calitate” nem tu sanse de reglare. 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb