AUR respinge categoric proiectul legii offshore

S.B.
Politică / 11 mai 2022

AUR respinge categoric proiectul legii offshore

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) respinge categoric proiectul legii offshore şi cere ca exploatarea gazelor naturale să se facă exclusiv de către companii româneşti, informează news.ro.

Formaţiunea afirmă, într-un comunicat, că legea este "antinaţională". Proiectul de lege intră miercuri la vot în Senat, primă Cameră sesizată.

Liderul AUR, George Simion afirmă că "este foarte clar că din exploatarea gazului natural nu există niciun risc de a genera vreo pierdere economică".

"Prin urmare, nu există niciun motiv pentru care nişte investitori să vină şi să exploateze acest gaz natural. La fel ca la liberalizarea preţurilor la energie, toate calculele sunt mincinoase. Nu există nicio raţiune pentru care o mare parte din beneficii să fie pierdute de statul român, în condiţiile în care el este proprietarul resurselor naturale. Totodată, în forma actuală a legii, societăţile comerciale nu vor fi obligate să vândă niciun metru cub din gazele naturale care aparţin României pe piaţa internă, iar din impozitarea veniturilor suplimentare care depăşesc un preţ de vânzare de 85 de lei pe MW, statul român s-ar putea să nu obţină niciun leu", a declarat preşedintele AUR George Simion.

Şi Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat, a afirmat că statul român poate să-şi extragă singur resursele şi să le vândă tot singur, în interes naţional.

"De asemenea, statul poate şi trebuie să răscumpere toate concesiunile importante de pe teritoriul României şi să nu mai acorde alte concesiuni decât operatorilor care aparţin statului român. Continuarea exploatării resurselor de petrol şi gaze naturale, în condiţiile actuale, ar reprezenta nu doar o afacere foarte proastă, ci şi un veritabil act de trădare naţională. După actul criminal de privatizare a Petrom, această lege promovată de majoritatea PNL-PSD-UDMR vine să îngenuncheze încă o dată poporul român, condamnându-l la sărăcie. Toţi cei care vor vota acest proiect, vor figura în panoplia marilor trădători de neam", a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Sosocii astia sunt chiar un pericol

    1. adevaratul pericol sinteti voi ramele care traiti sub pamant in sclavie si va laudati ca stati in genunchi in fata strainilor .aveti vid in capatine

      Daca nu ar fi fost privatizata, probabil ca Petrom ar fi fost acum o mare gaura neagra datorita capuselor si ar fi inregistrat numai pierderi suportate de noi toti de la buget (adica din buzunarul fiecaruia). Astfel, in loc ca la buget sa intre bani de la Petrom, ar fi iesit bani din buget pentru acoperirea pierderilor. de la Petrom (sau, ca alternativa de stopare a pierderilor, Petrom ar fi fost acum la fiare vechi, iar un mare cartier rezidential i-ar fi luat locul)

      Marea problema este ca nu suntem in stare (sau nu vrem) sa aducem profesionisti adevarati la conducerea companiilor de stat. Privatizarea este o varianta mai proasta decat administrarea profesionista, dar mai buna decat capusarea. 

      Ce logică de doi bani. Adică cam câți bani au primit și românii din privatizări. Păi de ce crezi mătăluță că acele companii aveau pierderi? Oare nu intenționat, pentru a justifica înstrăinarea lor astfel încât gugustucii care cred tot ce li se zice la TV sa nu comenteze prea mult?

      Ok,ok am privatizat petrom,dar de ce a trebuit sa le dam la austrieci tot petrolul si o parte din gaz???

      Mai ales ca aceste resurse nu se pot instraina,conform constitutiei. 

      Oricum,cei care sustineti aceste legi cu dedicatie,anti-romanesti,merit ati din plin sa platiti gazul de 6 ori mai scump.si curentul si benzina dublate.si tot ce se va scumpi.pur si simplu voi cereti asta.aplaudati chiar,ca tembelii!

      ti-ai pus vreodata intrebarea , de ce erau lasate intreprinderile care urmau sa fie privatizate , sa fie capusate fara sa intervina nimeni , nici , dna , nici sri , nici parchet ? pentru ca toti imparteau prada . erau lasati intentionat sa capuseze .

      Bai sosoc, daca tot comentezi pe aici iti aduc aminte ca numele ziarului e Bursa. Poti cumpara actiuni daca vrei sa fi parte din afacere. Dar asta e, la nivelul AUR atat se poate

      fi , scrie cu doi de i , analfabetule care dai sfaturi !

    Inițiativa populista. AUR atâta face. Mult zgomot.

    Cum sa nu exploatezi cu companiile străine?

    România mai are industrie extractiva de stat? 

    1. pai de asta nu are ca sa le dam gratis strainilor , gaina de crevedia !

      Numai are ca tu si cu securistii tai ati praduit-o si ati sters-o de pe fata pamantului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb