"Aurelian Gas & Oil": Producţia de la depozitul Vicşani va începe în noiembrie

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 august 2008

Compania britanică Aurelian Gas & Oil Plc. a anunţat ieri că se aşteaptă ca producţia de gaze de la depozitul Vicşani-1 să înceapă în luna noiembrie, la o normă de 1,5 milioane metri cubi (standard cubic feet) pe zi, transmite "Thomson Financial". Depozitul, localizat în interiorul exploatării Brodina, a produs 3,1 milioane metri cubi pe zi în timpul testelor. Vremea rea şi inundaţiile au afectat şoselele şi podurile, linia de producţie de la Frătăuţi-inclusiv 1 la Bilca, care acum a fost reparată.

Michael Seymour, directorul companiei, a declarat că producţia de gaze va fi "substanţial" mai ridicată decât în urmă cu un an deoarece cele două depozite de gaze vor intra în producţie în trimestrul patru.

Aurelian Gas & Oil Plc este operatorul pentru depozitele Vicşani-1 şi Frătăuţi-2 şi fabrica de gaze Bilca cu o participaţie de 62,5%. Romgaz deţine 37,5% în această exploatare.

Compania Aurelian Gas & Oil Plc. a anunţat, la începutul lunii iunie, că a ajuns la un acord cu compania de stat din România SNGN Romgaz SA cu privire la o serie de proiecte ce ar urma să fie dezvoltate în România, Slovacia şi Polonia.

Potrivit unui comunicat remis bursei londoneze, Aurelian Gas & Oil Plc. a anunţat că după cinci ani de parteneriat cu SNGN Romgaz SA cele două firme au decis să-şi consolideze relaţiile atât în Româ­nia cât şi în străinătate. Astfel, în România, Romgaz va dobândi 40% din concesiunea Bacău, după ce va plăti 66,67% din puţul Lilieci-1. La sfârşit, Aurelian va deţine o participaţie de 41%, iar Romgaz şi Europa Oil & Gas Plc. vor deţine o participaţie de 40 şi, respectiv, 19%.

În Slovacia, compania Romgaz va dobândi o participaţie de 25% la cele trei licenţe pe care Aurelian Gas & Oil le are la Svidnik, Medzilaborce şi Snina după ce va plăti o cotă de 50% din programul de studii seismice, evaluat la 5 milioane de dolari, program ce va demara în săptămânile următoare. În concluzie, Romgaz va avea aceiaşi termeni de participare ca şi JKX Oil & Gas Plc., al cărei acord de participare a fost anunţat la data de 7 aprilie.

În Polonia, Romgaz va dobândi o participaţie de 15% atât de la Aurelian cât şi de la GB Petroleum Plc. la concesiunile Cybinka şi Torzym, acordate în luna februarie. Romgaz va plăti 45% din costul studiilor seismice. La final, Aurelian va deţine o participaţie de 35% în Polonia, în timp ce GB va avea 25% , Romgaz 3%, iar Avobone Poland B.V. restul de 10%.

De asemenea, Aurelian Gas & Oil şi Romgaz au convenit să conlucreze pentru a evalua următoarea rundă de concesiuni ce urmează să fie oferite de Agenţia Naţională pentru Resurse Naturale din România. Noua rundă este aşteptată pentru sfârşitul lui 2008.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb