AURELIAN GOGULESCU, PREŞEDINTELE CCI PRAHOVA: "2021 a fost anul reinventării business-ului românesc"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 2 februarie 2022

Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova

Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova

Perioada 2020-2021 a fost profund marcată de efectele pandemiei de Covid-19, care s-au manifestat la nivel internaţional, provocând schimbări majore, profunde, de natură economică, dar şi socială, afirmă Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova, menţionând: "În numeroase domenii de activitate a avut loc o remodelare funamentală a interacţiunilor, a activităţilor în ansamblul lor, iar de aceea 2021 poate fi considerat drept anul adaptării, al reinventării business-ului românesc, dar şi al celui prahovean".

Domnia sa precizat ieri, în cadrul unui eveniment online: "Din perspectiva mediului de afaceri, impactul economic al evenimentelor din ultimii ani a testat rezilienţa şi putearea de adaptabilitate a companiilor şi antreprenorilor la schimbări. Soluţiile nu au fost uşor de găsit şi nici uşor de pus în practică, însă ele există, fără doar şi poate. Este vorba despre digitalizare, reinventarea organizării interne a firmei, reconsiderarea utilizării resurselor umane, accesarea unor ajutoare de stat sau a altor surse de finanţare externă, reorientarea obiectului de activitate, relocarea activităţii, abordarea flexibilă a modului de lucru, inclusiv aplicarea telemuncii - acolo unde este posibil, identificarea oportunităţilor nou-create în piaţă de contextul pandemic, accesarea de noi pieţe sau nişe de consumatori. Toate acestea au fost puse în practică cu un grad mai mic sau mai mare de succes. Cred că pentru un antreprenor, cel mai improtant este să găsească soluţiile care să i se potrivească".

Aurelian Gogulescu a făcut referire şi la alte provocări pentru companii, care sunt reprezentate de creşterea costurilor cu materiile prime, cu transportul, energia electrică şi gazele naturale.

Neil McGregor, preşedintele Camerei de Comerţ Româno- Britanice: "România, un loc foarte bun în care să facem afaceri"

La acelaşi eveniment, Neil McGregor, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Britanice (BRCC), a declarat: "Pentru britanici, România este un loc foarte bun în care să trăim şi să facem afaceri. Eu am fost norocos că am avut şansa să trăiesc aici. Nu este uşor şi nu cred că va fi uşor în viitor, dar vom găsi soluţii pentru probleme, pentru obstacolele ce apar. Am văzut şi investiţii româneşti în Regatul Unit şi sper că întreprinzătorii care au o filială în Marea Britanie să poată ajunge în lumea întreagă".

Domnia sa a amintit şi de Brexit, subliniind că la doi ani după ieşirea Marii Britanii din UE, sunt câştigători, dar şi pierzători din acest proces. "Brexit este un obstacol în calea afacerilor, dar şi o oportunitate", a spus oficialul BRCC, adăugând: "Nu mai putem schimba acest lucru, niciun partid politic din Marea Britanie nu doreşte să revenim în UE. Acum avem alte oportunităţi, avem acorduri de liber schimb cu diferite ţări".

Concluzionând, Neil McGregor a declarat: "Sunt optimist, cred că găsim soluţii dacă lucrăm împreună şi suntem inventivi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb