"Australia & New Zealand Banking" ar putea prelua unele divizii RBS din Asia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iulie 2009

În luna mai, ANZ a vândut acţiuni de 2,5 miliarde dolari australieni (2 miliarde dolari SUA) pentru finanţarea unei oferte destinate activelor RBS din Asia.

În luna mai, ANZ a vândut acţiuni de 2,5 miliarde dolari australieni (2 miliarde dolari SUA) pentru finanţarea unei oferte destinate activelor RBS din Asia.

"Australia & New Zealand Banking Group" Ltd. (ANZ) ar putea achiziţiona diviziile "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) din cel puţin cinci state asiatice, întrucât banca britanică îşi desprinde activele din regiune, ca să atragă cumpărători, spun surse apropiate situaţiei, citate de presa internaţională. Potrivit acestora, banca australiană este în negocieri avansate pentru cumpărarea diviziilor RBS din Hong Kong, Taiwan, Singapore, Vietnam şi Indonezia. În plus, conform surselor amintite, banca britanică "Standard Chartered" Plc este, la rândul său, interesată de diviziile RBS din China, India şi Malaiezia. Activele puse în vânzare ar putea valora 1,5 miliarde dolari.

Paul Edwards, purtător de cuvânt al ANZ, a declarat, ieri, că banca australiană şi-a făcut publică intenţia de a prelua diviziile asiatice ale RBS la data de 27 mai, iar negocierile continuă. Acesta a precizat, însă, că discuţiile nu au dus la un rezultat deocamdată.

Directorul executiv al ANZ, Michael Smith, urmăreşte extinderea operaţiunilor RBS în Asia, în condiţiile în care pe piaţa internă se confruntă cu declinul profiturilor, din cauza creditelor neperformante. În aceste condiţii, ANZ a fost nevoită să reducă dividendul pentru prima oară după 1991. Smith, care a condus anterior divizia asiatică a băncii britanice "HSBC Holdings" Plc, vrea să crească la 20% procentul veniturilor pe care ANZ le realizează pe continentul asiatic.

În martie anul acesta, RBS a anunţat că va renunţa la diviziile din 36 de state, care realizau două treimi din operaţiunile sale internaţionale. RBS a înregistrat, în 2008, cele mai mari pierderi din istoria corporatistă a Marii Britanii.

Vânzarea activelor din Europa Centrală şi de Est ar putea fi suspendată temporar, până când investitorii îşi vor recăpăta încrederea în băncile din regiune.

RBS se va concentra pe activităţile de retail şi comerciale din Marea Britanie şi Statele Unite şi are ca obiectiv să devină o bancă de investiţii mult mai mică, în centrele financiare mari şi în 17 ţări-cheie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb