Australia reintroduce plata pentru cei aflaţi în carantină din cauza Covid-19

A.V.
Internaţional / 16 iulie 2022

Australia reintroduce plata pentru cei aflaţi în carantină din cauza Covid-19

Australia va relua plăţile de sprijin pentru salariaţii care trebuie plasaţi în carantină din cauza Covid-19, a declarat astăzi prim-ministrul Anthony Albanese, în timp ce un nou val de infecţii cauzate de Omicron afectează puternic ţara, anunţă Reuters.

Australia se luptă cu o epidemie majoră de coronavirus cauzată de noile subvariante Omicron foarte transmisibile, BA.4 şi BA.5, autorităţile avertizând că acest lucru ar putea face ca mai multe persoane să ajungă în spitale şi să pună presiune pe sistemul de sănătate.

"Vreau să mă asigur că persoanele vulnerabile sunt îngrijite", a spus Albanese, menţionând: "Nimeni nu ar trebui să se confrunte cu alegerea deloc de invidiat de a nu se putea izola în mod corespunzător fără să piardă un venit şi fără să fie pus într-o situaţie foarte dificilă".

Albanese a spus că plăţile pentru concediu, care s-au încheiat pe 30 iunie şi care le permiteau lucrătorilor să primească până la 750 de dolari australieni (510 dolari SUA) pentru fiecare perioadă de carantină de şapte zile, vor fi restabilite şi prelungite până pe 30 septembrie.

Această prelungire a plăţilor îi va costa pe contribuabili circa 800 de milioane de dolari australieni, care vor fi împărţite în mod egal între guvernele federal şi de stat, a spus Albanese. Persoanele care doresc aceste plăţi le pot solicita din 20 iulie.

Până la sfârşitul anului trecut, guvernul australian a cheltuit aproape 13 miliarde de dolari australieni (8,8 miliarde de dolari SUA) pentru 2,4 milioane de angajaţi în plăţi pentru pandemie, potrivit datelor oficiale, în timp ce sprijinul federal total de la începutul pandemiei este estimat la peste 300 de miliarde de dolari australieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb