Austria va implementa o lege prin care va sancţiona instigările la ură ale Facebook sau Google

A.P.
Internaţional / 4 septembrie 2020

Austria va implementa o lege prin care va sancţiona instigările la ură ale Facebook sau Google

Guvernul austriac vrea să constrângă platformele digitale precum Facebook şi Google să elimine în câteva zile conţinutul ilegal postat de utilizatori, iar în caz de nerespectare, să impună amenzi de până la 10 milioane de euro (12 milioane de dolari), scrie g4media.

Legea austriacă împotriva incitării la ură (hate speech), aflată încă în fază de elaborare, vizează platformele cu mai mult de 100.000 de utilizatori şi venituri anuale de peste 500.000 de euro, aşa cum explică ministrul justiţiei Alma Zadics, adăugând că obiectivul este cel de a oferi victimelor insultelor şi abuzurilor online posibilitatea de a reacţiona rapid cu costuri reduse.

"Internetul nu este un spaţiu fără legi. Statul nostru de drept se aplică şi Internetului", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă raportată de agenţia Reuters.

Ideea este de a implementa o nouă procedură accelerată, gratuită în primii trei ani, pentru a permite victimelor să obţină un ordin de reziliere în câteva zile. Conform proiectului de lege, platformele vor fi obligate să înfiinţeze sisteme de raportare uşor accesibile, să numească o persoană de contact pentru utilizatori şi să raporteze anual reclamaţiile primite. De asemenea, vor trebui să şteargă conţinuturile evident penale în termen de 24 de ore de la primirea plângerii şi în termen de şapte zile restul conţinuturilor ilegale, detaliază g4media.

Preocupările privind discursul de ură sunt în creştere la nivel global. O lege germană în vigoare din 2018 a avut până acum un impact limitat, iar Berlinul a cerut mai multe acţiuni în cadrul Uniunii Europene. Trebuie rezolvată însă dilema aflată la baza întregii chestiuni: este corect ca platformele să decidă ce este legal să se publice şi ce nu? Cei mai critici experţi se tem de faptul că pot apărea blocaje excesive şi daune colaterale libertăţii de exprimare.

Asociaţia austriacă a furnizorilor de servicii digitale Ispa, care reprezintă peste 200 de companii, inclusiv Google Austria şi Facebook Germania, a salutat iniţiativa împotriva discursurilor de ură, solicitatând însă un efort comun european. "Doar o reglementare europeană uniformă poate deveni un standard de succes care se poate afirma în întreaga lume", se specifică într-un comunicat. "Deciziile separate, necoordonate, nu duc nicăieri".

Noua lege austriacă va aborda şi fenomenul de "upskirting", ce reprezintă realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără consimţământul acestora, conchide g4media.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb