Autocar plin cu români, implicat într-un accident în Bulgaria

F.D.
Miscellanea / 6 august 2022

Autocar plin cu români, implicat într-un accident în Bulgaria

Actualizare Cătălin Vişean: "Trei din cei cinci români răniţi în Bulgaria au fost aduşi la Floreasca, în stare stabilă"

Trei dintre cei cinci români răniţi în accidentul rutier din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, aceştia fiind conştienţi, stabili şi cooperanţi, a declarat, astăzi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cătălin Vişean, potrivit Agerpres.

El a spus că aceştia au vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani.

Potrivit secretarului de stat, urmează să fie hotărât pe ce secţii vor fi internaţi răniţii.

Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

---

Actualizare Lucian Bode: "Primul pacient dintre cei 5 răniţi în accidentul din Bulgaria a ajuns la spitalul Floreasca"

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunţat că primul pacient dintre cei cinci români răniţi în accident uldin Bulgaria a ajuns în România, la spitalul Floreasca din Bucureşti şi urmează ca şi restul pacienţilor să fie transportaţi cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri, relatează News.ro.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi ceilalţi răniţi. "La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constutită o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor", mai arată instituţia.

"Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca aşteaptă pacienţii români răniţi în accidentul din Bulgaria. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil cu asistenţa medicală, Cătălin Vişean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie. Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi următorii răniţi. La nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor", precizează Ministerul Sănătăţii.

"Mobilizarea autoritătilor române în gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficientă şi profesionistă. Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!", a afirmat Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Acesta a mulţumiy echipelor medicale şi celorlalte autorităţi din România şi din Bulgaria care s-au mobilizat urgent şi au găsit soluţii pentru a-i ajuta pe toţi cei care aveau nevoie.

"În astfel de momente conteaza enorm solidaritatea şi un sistem de urgenţă funcţional. Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autorităţile din statul vecin", a adăugat Bode.

Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo - Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a precizat autorităţile bulgare au informat că procesul de identificare a tuturor victimelor din accidentul de la Veliko Târnovo este încă în desfăşurare.

În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi.

Ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria.

---

Actualizare Premierul Nicolae Ciucă transmite condoleanţe familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier din Bulgaria

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, astăzi, un mesaj de condoleanţe familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier petrecut în Bulgaria în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a dat asigurări că instituţiile statului fac toate demersurile necesare pentru aducerea în ţară a celor răniţi în tragicul incident, conform Agerpres.

"M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune. La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală. Un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi. Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri", a precizat Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, şeful Executivului a subliniat că instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, şi să le asigure o cât mai bună îngrijire.

Premierul le transmite sănătate românilor răniţi în tragicul accident şi recuperare cât mai rapidă.

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

---

Actualizare MAE: Trei cetăţeni români au murit în accidentul rutier din Bulgaria

Patru persoane, printre care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, a informat astăzi Ministerul Afacerilor Externe, conform Agerpres.

MAE precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgenţă de către un cetăţean român cu privire la un accident rutier grav produs sâmbătă, în zona Veliko Tarnovo, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 26 de pasageri (cetăţeni români şi cetăţeni străini).

În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile bulgare pentru informaţii oficiale suplimentare cu privire la identitatea, cetăţenia şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului.

Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă.

Ancheta autorităţilor bulgare cu privire la acest accident este în desfăşurare, precizează MAE.

O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul din Veliko Târnovo pentru a acorda asistenţă consulară.

Autorităţile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfăşurare.

Ambasada României la Sofia continuă dialogul cu autorităţile bulgare fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări.

---

Actualizare Raed Arafat: "Cinci români răniţi într-un accident în Bulgaria vor fi transportaţi, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca"

Cinci români răniţi într-un accident în Bulgaria vor fi transportaţi, astăzi, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit Agerpres.

"Pentru cei cinci pacienţi care sunt la spitalul din Veliko Târnovo am trimis o echipă de evaluare, care a sosit la 10,50", a spus Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. Echipa s-a deplasat cu elicopterul, va prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit, tot la Spitalul Floreasca.

De asemenea, potrivit şefului DSU, încă trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. "Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească", a subliniat Arafat.

Românii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei intervenţii medicale, la spitalul din Bulgaria.

---

Patru cetăţeni au murit în Bulgaria după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident, relatează HotNews.ro.

Potrivit şefului DSU, cinci pacienţi români internaţi la spitalele din Bulgaria vor fi transferaţi în România. Unul dintre răniţi a fost operat, a precizat Raed Arafat.

Conform DSU, accidentul s-a petrecut astăzi dimineaţă în jurul orei 01:30. În autocarul înmatriculat în România se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetăţeni turci, iar restul români.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo). Autocarul a lovit o maşină parcată pe marginea drumului, după care s-a izbit de copaci.

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naţionalitate română şi turcă, 9 sunt internaţi într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declaraţi decedaţi.

La nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală Bucureşti care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în vederea evaluării şi planificării unei eventuale preluări şi transport de pacienţi către România. Totodată, în funcţie de evoluţia situaţiei, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienţilor români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internaţi pacienţii români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienţilor, alături de echipa medicală bulgară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb