Autoliv şi-a extins capacitatea de producţie de la Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 28 noiembrie 2012

Autoliv şi-a extins capacitatea de producţie de la Braşov

Compania Autoliv România a finalizat construcţia a două noi hale pentru extinderea diviziilor de centuri de siguranţă şi de inginerie. Cele două noi hale fac ca suprafaţa construită să fie extinsă cu încă 9.000 de metri pătraţi la centrul său din Braşov.

"Extinderea celor două divizii din Braşov este rezultatul votului de încredere primit de Autoliv România din partea managementului grupului, datorită performanţelor extraordinare de-a lungul timpului", se arată într-un comunicat al companiei. Dacă în noua hală de producţie de centuri de siguranţă primele linii vor fi instalate la începutul lui 2013, în noua zonă de inginerie şi testare va fi instalat unul din cele mai moderne echipamente de testare pentru centuri din siguranţă din Europa. "Echipamentul nou din laborator va permite realizarea în România a unor teste dinamice extraordinar de complexe, cu diferite pulsuri pentru decelerare, care vor simula mult mai bine realitatea şi toate detaliile funcţionării centurii de siguranţă", susţin reprezentanţii companiei.

În prezent, compania are doar în centrul său de la Braşov, care înglobează diviziile de centuri de siguranţă, de inginerie, de chingă, de generatoare de gaz pentru airbag-uri şi divizia de module, 2.500 de angajaţi, urmând ca până la finele anului viitor numărul acestora să crească cu încă o mie. Numai pe divizia de inginerie sunt programate 200 de angajări, urmând să fie dublat efectivul acesteia. "La finele lui 2013 ne dorim să ajungem la un număr de 6.500 de angajaţi în toate locaţiile noastre din Romania", a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country Manager Autoliv Romania.

Autoliv deţine la Braşov o suprafaţă de peste 150.000 de metri pătraţi, compania intenţionând să se dezvolte şi în viitor, următoarea perioadă de dezvoltare fiind programată pentru anul 2014.

Autoliv România şi-a bugetat pentru acest an o uşoară creştere a cifrei de afaceri, de la 434 de milioane de euro în 2011 la 440 de milioane de euro. Autoliv România îşi desfăşoară activitatea în cinci locaţii din ţară, având în total 7 fabrici (4 în Braşov, şi câte una în Prejmer, Lugoj şi Sfântu Gheorghe), două centre de inginerie & dezvoltare (în Braşov şi Timişoara), un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru organizaţia din România şi din Europa. În cele şapte fabrici din ţară, compania produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, airbag-uri şi volane).

Anul trecut, Autoliv România a obţinut un profit de 193,780 de milioane de lei, fiind de departe cea mai profitabilă societate din Braşov, înaintea firmei Selgros România, care a raportat un profit brut de 102,002 milioane de lei.

Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă la nivel mondial, a avut anul trecut vânzări totale de 8,23 miliarde de dolari, comparativ cu 7,2 miliarde de dolari în anul anterior, potrivit raportului financiar al companiei. Grupul Autoliv are 48.000 de angajaţi în cele 80 de fabrici din 29 de ţări în care este prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb