Autonom a finalizat achiziţia Ţiriac Operating Lease

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 15 aprilie 2022

Autonom a finalizat achiziţia Ţiriac Operating Lease

Valoarea tranzacţiei este de 11,2 millioane de euro

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Autonom Services, companie ce oferă servicii de leasing operaţional şi rent-a-car, preia controlul asupra Ţiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), divizia de leasing operaţional a Grupului Ţiriac, prin achiziţionarea întregului pachet de părţi sociale, se arată într-un raport al societăţii publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Astfel, două dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din piaţa serviciilor de leasing operaţional, cu viziuni compatibile în ceea ce priveşte centrarea pe clienţi şi competitivitatea beneficiilor oferite acestora, avansează spre o nouă etapă în construcţia unui business mai puternic în sectorul mobilităţii. Prin acest pas, Autonom va creşte productivitatea şi cifra de afaceri, îşi întăreşte poziţia pe piaţa de leasing operaţional din România şi depăşeşte semnificativ pragul de 10.000 de maşini", se arată în raport.

Societatea Premium Leasing SRL a raportat, pentru anul 2021, venituri anuale de peste 19,3 de milioane de euro şi active în valoare de peste 48,9 milioane de euro. Valoarea tranzacţiei va fi de 11,2 milioane de euro, reprezentând surse proprii ale Autonom, datoriile financiare nete ale Ţiriac Operating Lease ridicându-se la 35,8 milioane de euro. Astfel, Autonom preia flota Ţiriac Operating Lease de peste 2.600 de maşini şi portofoliul său de clienţi, se mai menţionează în comunicat.

Autonom a fost înfiinţată în anul 2006 în Piatra Neamţ şi operează o reţea de 46 de agenţii cu sediul în peste 30 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Grupul oferă un portofoliu diversificat de servicii atât pentru clienţi corporate, cât şi pentru clienţi persoane fizice, incluzând închirieri de autoturisme pe termen scurt şi mediu, leasing operaţional, servicii de transferuri cu şofer, închiriere temporară de flote auto, gestionarea flotei, asistenţă rutieră, spălătorie auto, precum şi închiriere de echipamente.

Compania are listate la Bursa de Valori Bucureşti două emisiuni de obligaţiuni, denominate în euro, cu scadenţe în 2024 şi 2026.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb