Autorităţile bulgare au majorat estimările de inflaţie pentru 2008 la 3,7%

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 septembrie 2007

Autorităţile bulgare, care trebuie să reducă rata inflaţiei şi să lege moneda naţională de euro în acest an, au majorat vineri prog-nozele referitoare la rata anuală a inflaţiei pentru 2008 la 3,7 procente de la trei procente cât prognozau în luna martie, după ce în luna iunie a acestui an Bulgaria a înregistrat o rată anuală a inflaţiei de 8,4 procente. Prim-ministrul bulgar, Sergei Stanishev, a declarat că preţurile internaţionale la petrol, cereale şi materiale de construcţie precum şi vremea secetoasă au contribuit la creşterea inflaţiei deoarece economia bulgară este dependentă de mişcările de preţ la nivel global. În plus, premierul bulgar a apreciat că majorarea preţurilor se datorează şi creşterii salariului mediu pe economie cu 23 de procente în ultimii doi ani.

De asemenea, prim-ministrul bulgar a anunţat că guvernul de la Sofia va derula o politică de disciplină fiscală în ideea realizării unui surplus bugetar, care să contrabalanseze posibilele şocuri externe şi să compenseze nivelul ridicat al deficitului de cont curent. În plus, guvernul va încerca să atragă investitorii străini prin reducerea taxelor şi va creşte nivelul de colectare a taxelor. După ce în luna ianuarie autorităţile de la Sofia au redus taxele pentru companii de la 15 la 10 procente, premierul bulgar are de gând să introducă o cotă unică de impozitare de 10 procente începând cu 2008.

Bulgaria, care a aderat la Uniunea Europeană împreună cu România la 1 ianuarie 2007, trebuie să reducă inflaţia pentru a putea trece la euro după 2010. Autorităţile de la Sofia speră să se alăture mecanismului ERM în acest an, însă criteriul referitor la inflaţie este singurul care nu este îndeplinit până acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb