Autorităţile îşi propun dezvoltarea turismului balnear din ţara noastră

F.A.
Companii / 18 februarie 2013

Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, a subliniat, într-o întâlnire cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, că turismul balnear reprezintă o prioritate în strategia de dezvoltare a turismului în ţara noastră, arată un comunicat de presă.

Maria Grapini a precizat, săptămâna trecută, că doreşte, ca pe durata mandatului său, să realizeze o serie de acţiuni consistente care să sprijine acest sector, deoarece are un potenţial deosebit, dorind astfel să se realizeze o corelare a acestuia cu tendinţele şi priorităţile europene.

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a sprijini investiţiile din sectorul turismului balnear, în acest sens propunând încheierea unui Protocol tripartit, Minister - Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România şi Asociaţia Staţiunilor Turistice pentru actualizarea Strategiei de dezvoltare a turismului balnear şi implementarea acesteia printr-un plan de acţiuni concrete şi concertate.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat şi despre oportunitatea introducerii unei noi modalităţi de impozitare a acestui sector, Ministrul Maria Grapini explicând, că acest impozit nu va fi o povară în plus pentru acest sector, ci, din contră, va fi în avantajul investitorilor şi a firmelor care funcţionează conform legii.

Tot săptămâna trecută, Maria Grapini a participat la întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri braşovean. În cadrul acestei întâlniri, Ministrul Maria Grapini i-a asigurat pe cei prezenţi referitor la intenţia sa ca procedurile pentru mediul de afaceri să fie clarificate şi simplificate. În cadrul întâlnirii, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism a anunţat, printre altele, că doreşte să introducă reguli de etică în afaceri, indiferent dacă partenerul este privatul sau statul. De asemenea, a vorbit şi despre un termen de 30 de zile de plată a facturii, termen care ar pune în mişcare banii.

Minstrul a avut o întrevedere şi cu o delegaţie a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci, condusă de preşedintele acesteia, Omer Susli. În cadrul acestei întâlniri, Ministrul Maria Grapini a transmis delegaţiei turce dorinţa de a creşte frecvenţa contactelor bilaterale la nivel ministerial, în vederea promovării de proiecte care să conducă la atingerea obiectivului comun ca, în următorii 4-5 ani, nivelul schimburilor comerciale să ajungă la 8 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb