Autovit.ro: Dacia Spring a intrat în Top 5 modele Eco

F.D.
Companii / 7 noiembrie 2023

Autovit.ro: Dacia Spring a intrat în Top 5 modele Eco

Autovit.ro, platformă auto online din România, a organizat anul acesta a şasea ediţie a Galei Autovit.ro, eveniment de business dedicat liderilor din domeniul auto. Cu această ocazie, Autovit.ro a adus în atenţie tendinţele din preferinţele românilor în materie de maşini, bazate pe date exclusive din platformă, precum şi perspectivele pieţei auto pentru 2024. Analiza a identificat schimbările notabile care au avut loc în industria auto românească, prezentând cifrele şi concluziile într-un context detaliat, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Cu fiecare ediţie, Gala Autovit.ro a continuat să câştige în importanţă şi relevanţă în ochii partenerilor noştri, consolidându-şi statutul de eveniment de referinţă pe piaţa auto din România. Gala Autovit.ro este locul unde urmărim cu atenţie transformările pieţei auto şi recunoaştem performanţele notabile ale partenerilor noştri. Ne angajăm să dezvoltăm şi să extindem evenimentul în fiecare an, aducând sub aceeaşi umbrelă un număr tot mai mare de dealeri auto, colaboratori, jurnalişti si experţi" a declarat Andrei Dumuţa, General Manager, Autovit.ro.

Evoluţia preţurilor în segmentul auto din România

În primele 9 luni ale anului acesta, au fost peste 100.000 de maşini declarate vândute pe autovit.ro, cu o valoare medie de 20.000 de euro. Preţul mediu al maşinilor postate pe platforma Autovit.ro a înregistrat o creştere semnificativă în ultimul an, conform analizei realizate de platforma auto online, cu ocazia organizării Galei Autovit.ro.

În 2023, preţul mediu al maşinilor postate pe Autovit.ro a crescut cu 6%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această creştere reflectă o tendinţă de apreciere a preţurilor pe piaţa auto. În special, pentru maşinile noi prezente pe platformă, preţul a înregistrat o creştere medie de peste 6%, evidenţiind interesul sporit al utilizatorilor. În acelaşi timp, preţurile maşinilor mai vechi au crescut cu aproximativ 4%, indicând o stabilitate notabilă în segmentul vehiculelor rulate. În plus, numărul total de anunţuri postate pe platformă a crescut cu 2% în perioada ianuarie-septembrie 2023, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, arătând o dinamică pozitivă în sectorul auto.

La finalul anului 2022, preţul mediu al maşinilor listate pe Autovit.ro a înregistrat o creştere semnificativă, de 3% faţă de începutul anului 2022 şi o impresionantă creştere de 18% faţă de decembrie 2021. Această evoluţie arată că maşinile second-hand au intrat pe piaţă cu preţuri mai ridicate la începutul anului 2022, cu fluctuaţii minime pe parcursul întregului an. Comparativ cu sfârşitul lui 2020, preţul mediu al maşinilor a cunoscut o creştere de aproape 50%, în 2022.

Preţurile medii s-au schimbat în mod diferit pe diverse categorii de automobile.

SUV-urile au înregistrat creşteri moderate, cu mici variaţii influenţate de cererea constantă şi oferta amplă. În 2023, SUV-urile au reprezentat aproape 36% din totalul anunţurilor, comparativ cu 32% în 2022, indicând o popularitate în creştere pentru acest model de caroserie.

Pentru maşinile diesel, preţurile au crescut uşor, posibil din cauza regulilor stricte privind emisiile şi trecerii la vehicule cu motoare pe benzină sau electrice, care au câştigat teren. Volkswagen, Audi şi BMW au rămas cele mai căutate mărci diesel.

În schimb, preţurile maşinilor cu motoare pe benzină au avut oscilaţii semnificative, în parte din cauza competiţiei intense şi a cererii ridicate. Volkswagen, BMW şi Audi au continuat să fie pe primele poziţii în topul căutărilor pe autovit.ro.

Maşinile Cabrio, Mini şi Combi au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri, din cauza naturii lor de nişă, a costurilor de design şi disponibilitatea limitată.

Evoluţia mărcilor şi a modelor auto

Din perspectiva mărcilor, pe platforma Autovit.ro, Dacia, Skoda şi Toyota au înregistrat creşteri notabile în volum şi şi-au consolidat poziţia în topul celor mai căutate branduri.

Referitor la modele specifice, Dacia Duster (10% din Top 10 cele mai căutate maşini), Skoda Octavia şi Dacia Logan au înregistrat cele mai importante creşteri de popularitate pe platforma Autovit.ro. Aceste vehicule au devenit din ce în ce mai căutate şi au atras atenţia cumpărătorilor, consolidându-şi poziţia în topul preferinţelor.

În top 10 cele mai vizualizate mărci de maşini rulate pe Autovit.ro, pe primul loc se află BMW, cu peste 400.000 de vizualizări unice pe www.autovit.ro, urmat de Volkswagen (355.050 vizualizări unice), Audi (340.005), Mercedes-Benz (324.566), Skoda (172.133), Ford (169.101), Renault (159.447), Dacia (141.270), Volvo (126.168), Toyota (125.441).

Cele mai vizualizate modele ale mărcilor auto pe Autovit.ro sunt Hyundai Tucson şi Suzuki Vitara la categoria maşinilor noi, BMW seria 3 şi Volkswagen Golf, la categoria maşinilor second-hand.

De asemenea, maşinile eco sunt din ce în ce mai prezente în ofertele dealerilor de pe Autovit.ro. Printre cele mai căutate mărci se află Toyota (cu 650 de maşini eco în oferta dealerilor), cu mărcile CH-R, Rav-4, Auris, Corola; Mercedes-Benz, clasa E şi GLC (189 de maşini); Dacia Spring (97 de maşini); BMW Seria 5 (83 de maşini) sau Ford Kuga (82 de maşini).

Creşterea prezenţei maşinilor electrice

Datele relevante arată că ponderea maşinilor electrice pe Autovit.ro a crescut cu 67, în 2023, ceea ce reprezintă un indicator clar al interesului tot mai mare al consumatorilor pentru vehiculele electrice. Acest fenomen este, în parte, rezultatul maturizării pieţei de autovehicule electrice, precum şi a eforturilor companiilor producătoare de a dezvolta modele mai accesibile şi cu o autonomie mai mare.

Printre cele mai prezente mărci şi modele de maşini eco, în ofertele dealerilor de pe Autovit.ro, se află Toyota (cu 650 de maşini eco în oferta dealerilor), cu mărcile CH-R, Rav-4, Auris, Corola; Mercedes-Benz, clasa E şi GLC (189 de maşini); Dacia Spring (97 de maşini); BMW Seria 5 (83 de maşini) sau Ford Kuga (82 de maşini). Dacia Spring intră direct în top 5 maşini eco din oferta dealerilor, deşi anul trecut nu se afla nici printre primele 10 modele de maşini verzi comercializate de dealerii de pe Autovit.ro.

Proprietarii de maşini electrice mai vechi aleg să-şi vândă vehiculele pentru a face trecerea la modele mai noi, cu tehnologie şi autonomie îmbunătăţite. Creşterea prezenţei maşinilor electrice pe Autovit.ro reflectă o conştientizare crescută şi a impactului asupra mediului şi a beneficiilor utilizării vehiculelor electrice.

Creşterea prezenţei maşinilor noi pe platforma online

În general, ponderea maşinilor noi pe Autovit.ro a crescut cu 17% în ultimul an, ceea ce reflectă interesul crescut al consumatorilor pentru această categorie şi pentru tehnologie avansată. Mărcile Mercedes, Ford, Toyota şi BMW au cea mai mare pondere pe platforma Autovit.ro, datorită diversităţii gamei de modele şi popularităţii lor.

Dacă ne raportăm doar la oferta dealerilor, numărul anunţurilor de maşini noi a crescut cu 50% faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că una din 10 oferte din portofoliul dealerilor auto de pe Autovit.ro este pentru o maşină nouă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb