AVANS ECONOMIC SUB AŞTEPTĂRI ÎN CHINA Preţul petrolului, la cel mai redus nivel al anului

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 16 aprilie 2013

Preţul petrolului, la cel mai redus nivel al anului

Cotaţia ţiţeiului brut West Texas Intermediate (WTI) a scăzut ieri, pe piaţa SUA, până la cel mai redus nivel al anului curent, după ce China a anunţat o creştere economică sub aşteptări pentru primul trimestru din acest an.

Conform Biroului Naţional de Statistică de la Beijing, expansiunea economică a Chinei a încetinit la 7,7% în primele trei luni din 2013 (ritm anual), după un avans de 7,9% în ultimele trei luni din 2012. Analiştii anticipau o creştere economică de 8%.

În condiţiile date, investitorii se tem că va fi mai slabă cererea de ţiţei din China - al doilea mare consumator de profil din lume.

Preţul petrolului WTI cu livrare în luna mai a scăzut cu 2,63 dolari (2,9%) la ora 10.12, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 88,55 dolari. Anterior, cotaţia coborâ-se la 88,05 dolari/baril, cel mai redus nivel "intraday" din 21 decembrie 2012 până în prezent.

La ICE Futures Europe din Londra, cotaţia ţiţeiului Brent cu livrare în mai a scăzut cu 2,56 dolari (2,4%), la 100,43 dolari/baril. Anterior, preţul a atins 100,55 dolari/baril, cel mai redus nivel din 13 iulie până la momentul actual.

Consumul de ţiţei din China a crescut cu 2,7% în martie, în ritm anual, la 9,77 milioane de barili pe zi, nivelul fiind cel mai mic din ultimele cinci luni, conform datelor Bloomberg. Dar consumul a fost inferior celui din februarie, care a atins 10,2 milioane de barili/zi.

De menţionat că piaţa petrolieră a reacţionat, ieri, la datele privind mersul economiei Chinei, fără să-şi îndrepte atenţia la faptul că Venezuela are un nou preşedinte.

Nicolas Maduro, care a câştigat duminică alegerile prezidenţiale din Venezuela, este un fost şofer de autobuz ajuns în politică prin intermediul sindicatelor şi favoritul mentorului său Hugo Chavez, care l-a desemnat succesorul său înainte să moară, în urmă cu şase săptămâni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb