AVAS a devenit acţionar la "Industria Sîrmei" Cîmpia-Turzii

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2004

Ultima majorare de capital social la "Industria Sîrmei" Cîmpia-Turzii a fost realizată ca urmare a conversiei în acţiuni a obligaţiilor bugetare restante datorate de societate Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Capitalul social a fost mărit cu valoarea de 12,14 miliarde de lei prin emisiunea unui număr de 209.535 acţiuni cu valoarea nominală de 57.950 lei şi a ajuns la nivelul de 1.634,2 miliarde de lei. Noile titluri emise au fost atribuite Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, care a devenit acţionar al societăţii, cu o pondere de 0,743% în capitalul social.

Ceilalţi acţionari ai "Industria Sîrmei", după majorare sînt: "Mechel Trading" A.G., care deţine 81,02% din acţiunile emitentului, SIF "Banat-Crişana", cu o cotă de 16,33% în capitalul social, şi acţionarii rezultaţi în urma procesului de privatizare în masă, care participă cu 1,9% la capitalul social.

"Industria Sîrmei" şi-a mai majorat capitalul social luna trecută, cu 146,9 miliarde de lei. Unitatea emisese, în vederea respectivei majorări a capitalului, un număr de 3.177.558 de titluri, din care 641.645 nu au fost subscrise. Drept urmare, acestea au fost anulate, rezultînd un capital social în valoare de 1.622,08 miliarde de lei.

Acţionarii societăţii erau, la acel moment, "Mechel Trading" AG Elveţia, cu 81,63% din capital, SIF "Banat-Crişana", care deţinea 16,45% din acţiunile emitentului, şi alţi acţionari cu 1,91%.

Societatea are ca obiect principal de activitate producerea şi comercializarea de produse laminate, oţel calibrat, sîrme trase la rece (pentru cabluri de tracţiune, pentru arcuri, pentru talon auto, sîrme şi toroane pentru beton comprimat, pentru sudare, zincată, pentru cuie, sîrma moale neagră). Compania activează pe o mare diversitate de segmente de pe piaţa internă, datorită varietăţii produselor realizate.

Titlurile emise de companie sînt listate pe piata Rasdaq din anul 2000, în cadrul categoriei de bază, sub simbolul INSI. Trendul valoric al cursului titlurilor emise de "Industria Sîrmei" a fost ascendent, de la începutul acestui an. Maximul de 25.000 lei/titlu a fost atins în luna iulie. Ultimele două tranzacţii cu acţiuni INSI au avut loc în data de 19 august anul curent, cînd au fost transferate 1.076 de acţiuni la preţul mediu de 16.000 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb