AVAS a primit o ofertă din partea Alenia Aeronautica pentru Avioane Craiova

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 februarie 2009

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a înregis­trat vineri oferta Alenia Aeronautica Italia pentru achiziţionarea pachetului majoritar al Avioane Craiova dar şi o solicitare de prelungire a termenului de depunere a ofertelor venită din partea EPS Inc.Tinton Falls SUA.

"Autoritatea va analiza cererea EPS Inc.Tinton Falls SUA şi va răs­punde solicitării acesteia în condiţiile legii", au declarat reprezentanţi ai AVAS, potrivit NewsIn.

Anunţul de vânzare - cumpărare a pachetului de acţiuni, reprezentând 80,9778% din capitalul social al Avioane Craiova, a fost relansat pe 20 octombrie 2008, după ce AVAS a eşuat în negocierile avute cu constructorul ceh de aeronave Aero Vodochody.

Dosarul de prezentare al societăţii a fost achiziţionat de către patru potenţiali investitori, respectiv Alenia Aeronautica Italia, EPS Inc.Tinton Falls SUA, sucursala Bucureşti, Grampet Bucureşti şi Airbus Germania.

"În urma discuţiilor dintre conducerea Ministerului Economiei şi cea a AVAS s-a decis că, dat fiind faptul că până în prezent Ministerul Economiei nu s-a înscris ca acţionar la SC Avioane Craiova SA, procesul de privatizare va fi continuat de către Autoritate. Proiectul de Hotărâre de Guvern care va da acest mandat AVAS a fost deja avizat de Ministerul Finanţelor Publice şi de cel al Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, urmând să fie aprobat de Executiv", se arată în comunicatul instituţiei.

Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. ACV este unicul producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.

Alenia Aeronautica, companie membră a Grupului Finmeccanica, se numără printre cei mai importanţi jucători din industria aeronautică din Italia, care operează la nivel mondial în aviaţia comercială şi militară vehicule aeriene fără pilot şi aparate de zbor.

Alenia Aeronautica coordonează de asemenea activităţile Alenia Aermacchi şi Alenia Aeronavali - companii deţinute în totalitate - active în proiectarea şi fabricarea de avioane de antrenament militar şi respectiv revizia, întreţinerea şi modificarea avioanelor militare şi civile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb