AVAS a trimis Comisiei Europene Fişa de pre-consultare pentru vânzarea a 72,88% din CE Craiova

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fondul Proprietatea / 16 septembrie 2008

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acţionarul majoritar al Complexului Energetic Craiova, a trimis Comisiei Europene Fişa de pre-consultare pentru vânzarea a 72,88% din complex, reprezentând tot pachetul de acţiuni pe care AVAS îl deţine la societate,potrivit datelor AVAS, citate de NewsIn.

"Metoda de privatizare aprobată de Guvernul Româ­niei pentru Complexul Energetic Craiova este "Procedura competitivă cu un număr restrâns de investitori privaţi (pre-calificaţi) pentru majorarea de capital social a Complexului Energetic Craiova şi vânzarea simultană a întregului pachet de acţiuni deţinut de AVAS".

Tranzacţia de privatizare a Complexului Energetic Craiova are în vedere vânzarea pachetului majoritar deţinut de AVAS simultan cu o majorare a capitalului social al Complexului, urmată de vânzarea unui pachet de acţiuni de cca. 5-8% către salariaţii Complexului", potrivit datelor furnizate de AVAS agenţiei NewsIn.

Pregătirile în vederea lansării procesului de privatizare a Complexului Energetic Craiova au fost începute, prin transmiterea către Comisia Europeană şi Consiliul Concurenţei a Fişei de pre-consultare, care descrie elementele tranzacţiei de privatizare a Complexului Energetic Craiova, conform metodei de privatizare adoptate de Guvernul României, mai precizează autoritatea.

"Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Strategiei de privatizare a Complexului Energetic Craiova va putea fi promovat spre aprobare de către Guvernul României, după ce Comisia Europeană va aviza proiectul acestei tranzacţii de privatizare, conform metodei de privatizare adoptate. Din punctul de vedere al strategiei energetice, proiectul de privatizare propus a primit deja avizul Comisiei Europene, urmând ca reprezentanţii Comisiei Europene să se pronunţe cu privire la eventualele măsuri de ajutor de stat implicate de procesul de privatizare", potrivit AVAS.

Complexul Energetic Craiova deţine o cotă de piaţă de 7-8% din producţia totală de energie electrică din Româ­nia şi o cotă de 17-18% din producţia totală de energie electrică pe bază de cărbune din România. Societatea trebuie să implementeze, până în anul 2012, un program de investiţii amplu, pentru retehnologizarea/modernizarea echipamentelor energetice şi pentru realizarea inves­tiţiilor obligatorii pentru protecţia mediului, asumate prin Tratatul de Aderare al României la Uniunea Europeană. Pentru identificarea surselor de finanţare a aces­tor investiţii, AVAS şi consultantul angajat pentru privatizarea Complexului Energetic Craiova au efectuat o serie de analize corelate cu prevederile noii Strategii Energetice a României pentru perioada 2007 - 2020. Rezultatul acestor analize a fost prezentat de AVAS Guvernului prin Memorandumul privind necesitatea identificării unei soluţii de asigurare a finanţării proiectelor de investiţii de mediu şi reabilitări/modernizări pentru CE Craiova prin privatizare.

Acţionarii complexului sunt: AVAS (72,88%), Fondul Proprietatea (24,98%) şi res­tul de 2,14%, alţi acţionari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb