AVAS modifică legea de vânzare a institutelor de cercetare

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2008

AVAS modifică legea de vânzare a institutelor de cercetare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intenţionează să modifice cadrul legislativ care guvernează activitatea de privatizare a societăţilor comerciale din domeniul cercetăre - dezvoltare.

Reprezentanţii AVAS au anunţat că intenţionează să promoveze un act normativ care să impună cumpărătorului prin contractul de vânzare-cumpărare depunerea de garanţii privind păstrarea domeniului de activitate şi monitorizarea de către autoritate pe o perioadă de aproximativ cinci ani.

"Toate acestea reprezintă, din punct de vedere comunitar, condiţionări cu consecinţe directe în formularea preţului de ofertă de către potenţialul cumpărător, întrucât îngustează sfera de participare a potenţialilor ofertanţi şi sfera de decizie asupra afacerilor viitoare ale cumpărătorului", explică reprezentanţii AVAS.

Potrivit AVAS, "constrângerile" aplicate provin din intenţia statului român de păstrare a domeniului de activitate a institutelor de cercetare.

Printre prevederile noului act normativ se regăseşte şi introducerea unei noi grile de punctaj pentru departajarea ofertanţilor.

"Forma actuală a grilei de punctaj ce se utilizează pentru departajarea ofertanţilor, conţine elemente abrogate prin alte acte normative cum este, de exemplu, punctajul care se acordă pentru modalitatea de achitare a datoriilor societăţii", explica reprezentanţii AVAS.

În opinia lor, aplicarea grilei de punctaj poate conduce la neîncasarea de către AVAS a celui mai mare preţ oferit în cadrul procesului, având în vedere faptul că punctajul asupra preţului nu are o influenţă mare în totalul punctajului obţinut de un ofertant.

Referitor la noul act normativ, AVAS a anunţat că a trimis noile prevederi, prin intermediul Consiliului Concurenţei, la Comisia Europeană, principiile de bază fiind discutate în cadrul seminarului organizat la Bucureşti în perioada 28 - 29 mai 2008, la care au participat şi reprezentanţi ai Autorităţii competente.

"În prezent, AVAS aşteaptă un punct de vedere din partea Comisiei europene cu privire la proiectul de act normativ, precum şi din partea celorlalte ministere avizatoare", precizează autoritatea.

În perioada imediat următoare, specialiştii AVAS vor mai avea o întâlnire pe această temă şi cu reprezentanţii sindicatelor din cercetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb