Avi Compact: Eficienţa energetică creşte piaţa echipamentelor de climatizare cu 10 % în 2023

S.B.
Companii #Construcţii / 13 iunie 2023

Avi Compact: Eficienţa energetică creşte piaţa echipamentelor de climatizare cu 10 % în 2023

Piaţa echipamentelor de climatizare va creşte şi în acest an, eficienţa energetică fiind principalul motor.

Specialiştii Avi Compact estimează că pentru sectorul rezidenţial cea mai mare creştere vine de la cei care vor dori înlocuirea echipamentelor vechi, din cauza uzurii şi a consumului mare de energie, această categorie de clienţi fiind de aproximativ 70% din total. Peste 50% dintre solicitările de aparate de aer condiţionat vin din zonele metropolitane Bucureşti şi Constanţa, urmate de Cluj şi Iaşi.

"Vedem deja o schimbare a comportamentului clientului rezidenţial. Aceştia sunt interesaţi de echipamente cu eficienţă energetică ridicată, care vin şi cu o serie de funcţii inteligente precum tehnologiile de optimizare a fluxurilor de aer, purificarea aerului sau sistemele inteligente de control. Costul pentru un astfel de aparat performant începe de la 2.900 lei. De asemenea, dacă până anul trecut peste 50% dintre clienţi alegeau un aparat cu putere mai mare care să ofere climatizare pentru mai multe încăperi, acum clienţii aleg aparate dimensionate pentru fiecare încăpere în parte, ceea ce creşte gradul de confort", spune Marian Pandele, director executiv Avi Compact.

Specialiştii Avi Compact recomandă clienţilor să facă în mod constant mentenanţa aparatelor de aer condiţionat. Astfel pot asigura funcţionarea în parametri optimi şi pot creşte durata de utilizare a aparatului până la 15 ani. Din păcate sub 30% dintre clienţi apelează la astfel de servicii.

Anul trecut piaţa echipamentelor de climatizare a fost de aproximativ 220.000 de unităţi vândute şi o valoare de 90.645.000 euro.

Avi Compact are o cotă de piaţă de peste 20% din totalul aparatelor de climatizare vândute de Daikin anul trecut.

Programele de finanţare ale autorităţilor pentru panourile fotovoltaice şi creşterea preţului la gazul natural accelerează şi în acest an cererea pentru pompele de căldură, în detrimentul centralelor termice. Acest segment va creşte cu minimum 100% în 2023. Estimăm că în 10-15% dintre locuinţele nou construite vor fi montate pompe de căldură. În prezent cele mai mari vânzări sunt în Bucureşti şi Cluj.

Segmentul corporate se află în creştere, estimată la 20-25% faţă de anul precedent.

"Creşterea vine mai ales din înlocuirea echipamentelor mai vechi cu cele noi, pentru o eficienţă energetică şi economică ridicată. De asemenea, în 2023 majoritatea beneficiarilor din acest segment, adică peste 50%, au solicitat instalarea unor echipamente de control de la distanţă al temperaturilor, astfel încât acestea să functioneze într-o plajă bine stabilită.

Segmentul de mentenanţă rămâne constant, peste 80% dintre clienţii corporate alegând acest serviciu", explică Florin Rădulescu, Fondator Avi Compact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb