AVIONUL DOBORÂT ÎN UCRAINA Comunitatea internaţională, văduvită de aproximativ 100 de reputaţi specialişti în tratamentul SIDA

A.Z.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie 2014

Prăbuşirea aeronavei Malayisian Arlines în Ucraina a privat lumea medicală de aproximativ 100 de specialişti şi cercetători ai maladiei SIDA, oficiali din domeniul sănătăţii şi activişti care se îndreptau către o conferinţă în Australia, potrivit presei internaţionale.

Printre victime se numără şi doctorul Joep Lange, reputat specialist olandez, care studia HIV de mai bine de 30 de ani. Conform nytimes.com, doctorul Joep Lange, profesor de medicină la Universitatea din Amsterdam şi ar fi fost însoţit în avion de partenera sa de viaţă Jacqueline van Tongeren.

Domnia sa a fost preşedinte şi director executiv ştiinţific al Institutului pentru Sănătate Globală şi dezvoltare din Amsterdam, pionier al anilor de debut ai epidemiei SIDA. Profesorul a jucat un rol cheie în descoperirea de tratamente accesibile ca preţ pentru HIV, inclusiv oamenilor din statele aflate în curs de dezvoltare.

"Joep Lange se afla în avion, pot să confirm", a declarat Andrea de Graaf, purtătorul de cuvânt al Fundaţiei PharmAccess fondate de doctor, care facilitează accesul la triterapie pentru pacienţii infectaţi cu HIV şi bolnavi de SIDA, relatează AFP. "Este o pierdere imensă şi suntem foarte afectaţi", a asigurat directorul executiv al ONG-ului, Onno Schellekens, într-un comunicat, în care a subliniat că Joep Lange a avut o contribuţie revoluţionară în combaterea virusului HIV şi a SIDA precum şi la ameliorarea stării de sănătate în general.

Joep Lange a fost unul dintre cei mai înfocaţi avocaţi ai medicamentelor accesibile pentru SIDA în ţările sărace. Domnia sa era arhitectul şi principalul investigator în studiile pilot cu privire la tratament antiretroviral şi prevenirea transferului HIV de la mamă la copil.

El a lucrat, de asemenea, pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii conducând cercetări clinice şi dezvoltatrea de tratamente încă de la începutul anilor "90.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb