AVIONUL DOBORÂT ÎN UCRAINA Cotaţia petrolului, în prima creştere săptămânală din ultima lună

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie 2014

Cotaţia petrolului, în prima creştere săptămânală din ultima lună

Preţul futures al petrolului brut de tip West Texas Intermediate (WTI) a încheiat, la data de 18 iulie, prima săptămână cu avans din ultima lună, pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina, unde a fost doborât un avion Boeing aparţinând "Malaysia Airline", respectiv în contextul conflictului din Israel.

Cotaţia ţiţeiului WTI cu livrare în luna august a pierdut 6 cenţi vineri, însă pe întreaga săptămână trecută a câştigat 2,3%, ajungând la 103,13 dolari/baril la New York Mercantile Exchange. Volumul tranzacţiilor futures cu WTI pe piaţa americană a fost, vineri, cu 47% mai mare decât media ultimelor o sută de zile. De la începutul anului, preţul ţiţeiului WTI a urcat cu 4,8 procente. Totodată, cotaţia a câştigat 3,2% faţă de data de 15 iulie, când a coborât sub 100 de dolari barilul pentru prima oară în ultimele două luni.

John Kilduff, partener la "Again Capital" LLC din New York, spune, citat de Boomberg: "Ameninţarea geopolitică a fost actualizată repede şi a readus preţul petrolului pe creştere. Evenimentele din estul Ucrainei şi din Orientul Mijlociu readuc în atenţie fragilitatea unor regiuni care sunt cei mai mari exportatori mondiali de petrol".

Vineri, la ICE Futures Europe din Londra, preţul futures al petrolului Brent cu livrare în septembrie a coborât cu 65 de cenţi (-0,6%), la 107,24 dolari/baril. Pe parcursul întregii săptămâni, cotaţia a pierdut 2 cenţi.

Menţionăm că avansul preţului petrolului pe piaţa americană a fost determinat, săptămâna trecută, şi de anunţul administraţiei SUA potrivit căruia stocurile de profil s-au redus cu 7,53 milioane de barili, la 375 de milioane de barili în intervalul 7-11 iulie. În plus, datele oficiale arată că rafinăriile din SUA operează la o capacitate de 93,8%, nivelul fiind cel mai ridicat din august 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb