Aviva: Amânarea sistemului de pensii obligatorii nu este favorabilă românilor

R.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 iulie 2007

Aviva: Amânarea sistemului de pensii obligatorii nu este favorabilă românilor

Amânarea implementării sis­temului de pensii obligatorii nu este favorabilă românilor în condiţiile în care reforma pensiilor este în întârziere, iar situaţia demografică a ţării se înrăutăţeşte, consideră reprezentanţii Aviva, într-un comunicat de presă. "România plănuieşte lansarea reformei pensiilor de aproape 7 ani şi în momentul în care administratorii fondurilor de pensii sunt pregătiţi pentru lansarea acesteia, iar momentul mult aşteptat se apropie -1 august 2007-apar discuţii divergente care conduc la amânarea cu câteva luni a sistemului de pensii private, opinii care nu fac altceva decât să interzică românilor accesul la un sistem de pensii private viabil", precizează Adrian Allott, CEO Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Private. Potrivit AVIVA, întârzierea demarării implementării reformei va face dificilă crearea unui nivel decent al veniturilor la pensionare pentru actualii contribuabili.

Reprezentantul Aviva precizează că societatea este pregătită să înceapă vânzările la 1 august şi să investească 100 milioane de euro în compania de pensii nou înfiinţată. "Dacă sistemul va fi amânat dintr-un motiv sau altul, acţionarii Grupului Aviva vor decide redirecţionarea banilor în alte filiale Aviva din lume spre a fi investiţi. Aviva îşi doreşte să atragă în sistemul de pensii private mai mult de 1 milion de români pe care să îi ajute să beneficieze de un viitor financiar sigur", a adăugat Adrian Allott.

Pe de altă parte, în comunicat se menţionează că speculaţiile privind sistemul informatic de evidenţă al contribuabililor, care nu ar putea fi funcţional începând cu 1 august 2007, sunt nefondate întrucât infrastructura sistemului este aproape pusă la punct. În plus, CSSPP plănuieşte o campanie de informare masivă care va prezenta în mod explicit riscurile şi beneficiile sistemului, menţionează comunicatul citat.

Mai mult, reprezentanţii AVIVA afirmă că viitorul sistem va fi unul dintre cele mai ieftine (dacă nu chiar cel mai ieftin) din lume în ceea ce priveşte comisioanele administratorilor. Comunicatul cataloghează ca nefondate şi afirmaţiile potrivit cărora femeile vor fi defavorizate în favoarea bărbaţilor în condiţiile în care, în acest moment nu există nici o lege care să stipuleze modalitatea prin care fondurile acumulate acum vor fi plătite contribuabililor la pensie.

"Deciziile referitoare la funcţionarea întregului sistem trebuie lasate în sarcina profesioniştilor de la CSSPP care au experienţă în acest domeniu. Dacă controlul va fi transferat Parlamentului atunci deciziile vor fi mai degrabă unele de ordin politic decât economic sau adminis­trativ", se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb