Avocaţii Casei Albe au început ieri să se documenteze cu privire la procedura de punere sub acuzare a preşedintelui american, tocmai pentru a fi pregătiţi în eventualitatea iniţierii unei asemenea proceduri împotriva lui Donald Trump, potrivit unor surse prezidenţiale contactate de către jurnaliştii CNN.
Oficialii prezidenţiali cred că preşedintele se bucură în continuare de sprijinul aliaţilor republicani, iar o procedură de punere sub acuzare nu este în acest moment pe masa discuţiilor din Congres, scrie News.ro.
Chiar şi democraţii au încercat să calmeze discuţiile cu privire la o eventuală punere sub acuzare a preşedintelui republican, care a jonglat de la un scandal la altul în ultima săptămână, începând cu demiterea neaşteptată a directorului FBI, divulgarea unor informaţii secrete diplomaţilor ruşi invitaţi în Biroul Oval şi publicarea unui raport al lui James Comey, în care acesta susţine că Trump i-a cerut din februarie să renunţe la investigaţia care-l vizează pe Michael Flynn.
Avocaţii administraţiei s-au consultat, însă, în ultima săptămână cu mai mulţi experţi în procedura punerii sub acuzare a preşedintelui Statelor Unite.
Consilierul Don McGahn a pus la îndoială aceste pregătiri pentru o procedură de punere sub acuzare, susţinând că nu ar autoriza o asemenea activitate a avocaţilor de la Casa Albă.
Asociaţii preşedintelui au început să discute despre angajarea unor avocaţi personali pentru Donald Trump.
Preşedintele american, Donald Trump, a negat joi că ar fi încercat să intervină în investigaţia FBI privind o eventuală ingerinţă a Moscovei în alegerile prezidenţiale din noiembrie trecut, în care a învins-o pe democrata Hillary Clinton, potrivit Agerpres.
"Într-un moment sau altul, i-aţi cerut în vreun fel directorului FBI, James Comey, să închidă sau să încetinească o anchetă referitoare la Michael Flynn şi...?", l-a întrebat un jurnalist pe Donald Trump, într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă cu omologul său columbian, Juan Manuel Santos.
"Nu, nu. Următoarea întrebare?", l-a întrerupt pe ziarist preşedintele american, citat de AFP.
"Inclusiv inamicii mei au spus că nu există înţelegere secretă. Nu există înţelegere secretă, Rusia este bine", a spus Trump, conform EFE, cu privire la posibila coordonare a campaniei sale cu Kremlinul în dauna contracandidatei sale, Hillary Clinton.