Avocaţii Evei Kaili vor ca aceasta să fie eliberată din închisoare cu o brăţară electronică

V.G.
Internaţional / 22 decembrie 2022

Sursă Foto: Facebook - Eva Kaili

Sursă Foto: Facebook - Eva Kaili

Avocaţii Evei Kaili au declarat astăzi, după o audiere preliminară, că fostul vicepreşedinte al Parlamentului European este nevinovat şi au cerut ca ea să fie eliberată din închisoare cu o brăţară electronică, potrivit politico.eu.

Avocaţii au cerut ca Eva Kaili să poarte o brăţară electronică în loc să fie trimisă înapoi la închisoare, unde a stat aproape două săptămâni după ce a fost arestată şi acuzată într-o anchetă extinsă asupra operaţiunii de lobby a Qatarului la Bruxelles, care a prins în capcană un fost europarlamentar, un asistent şi un şef de ONG.

Vorbind în faţa unui mare corp de presă de la Palais de Justice din Bruxelles, unul dintre avocaţii lui Kaili a spus: "Am cerut ca doamna Kaili să fie plasată sub monitorizare electronică cu o brăţară. Ea participă activ la anchetă".

El a adăugat: "Ea neagă orice corupţie din partea ei şi ştiţi cu toţii că am decis să nu comunic despre acest caz, deoarece această anchetă este efectuată de autorităţile judiciare".

Decizia instanţei cu privire la brăţara electronică va fi luată astăzi.

Avocatul ei grec, Michalis Dimitrakopoulos, a spus: "Dna. Eva Kaili este nevinovată. Nu a fost niciodată coruptă, niciodată".

Când a fost întrebat dacă Eva Kaili ştia despre banii ascunşi, adică cei 150.000 de euro pe care poliţia belgiană i-a găsit în apartamentul ei, Dimitrakopoulos a spus: "Nu, niciodată. Niciodată nu a fost coruptă".

"Procesul este confidenţial. Decizia va fi luată în această după-amiază. Ne-am prezentat toate argumentele. Doamna Kaili nu a fost niciodată mituită, doamna Kaili este nevinovată", a adăugat Dimitrakopoulos.

Ancheta a inclus scurgeri de informaţii pe scară largă către presă, care l-au împins pe procurorul federal belgian să deschidă o anchetă cu privire la sursa acestora.

Acest lucru l-a determinat pe Risopolous să le ceară reporterilor să nu caute "nimic altceva", în timp ce "soarta doamnei Kaili este pentru moment în mâinile justiţiei belgiene".

Risopolous a adăugat că nu a văzut niciodată astfel de încălcări ale obligaţiei legale de păstrare a secretului în anchetă.

"Nu vom face nicio altă declaraţie pentru că dăunează apărării doamnei Kaili şi manifestării adevărului într-un caz de această natură", a adăugat Risopolous.

Un alt suspect în dosar, Niccolò Figà-Talamanca, secretarul general al ONG-ului "Fără pace, fără justiţie", a fost supus supravegherii electronice săptămâna trecută, dar procurorul federal a făcut recurs la această decizie şi vrea să fie închis şi el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci singurul corupt arestat din UE e femeia asta superba?

    brățara să fie de haur!

    CE AR PATI UN OM DE RAND DE-AR PROCEDA LA FEL? SI CEILALTI CORUPTI UE? ,,FANII" CAUTA CUMVA UN ACAR PAUN?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb