AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "Organele de anchetă trebuie să cerceteze cesiunile de credite de la BCR la Tonescu Finance"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 septembrie 2017

"Organele de anchetă trebuie să cerceteze cesiunile de credite de la BCR la Tonescu Finance"

Sunt elemente suficiente pentru ca organele de anchetă să cerceteze cesiunile de credite neperformante de la BCR către "Tonescu Finance" din Luxemburg, vehicul deţinut de fundaţia Delta Stichting Finance din Olanda, consideră avocatul Gheorghe Piperea.

Domnia sa ne-a spus că trebuie verificat cine se află în spatele acestui vehicul, pentru a cerceta eventuale conflicte de interese.

Declaraţiile avocatului Piperea vin după ce Florin Tonescu, vărul primar al lui Florin Pogonaru, fost membru în Consiliul de Supraveghere al BCR, a negat vreo legătură cu Tonescu Finance.

Totodată, domnul Piperea consideră că anchetatorii trebuie să se uite foarte atent în aceste portofolii de credite cesionate, "pentru că printre ele se găsesc şi creanţe hiperfructuoase": "Pe de altă parte, în aceste portofolii sunt şi credite care reprezintă posibile fraude bancare, de exemplu Terra Imobiliare sau Silver Mountain. Sunt împachetaţi aceşti cartofi stricaţi alături de cartofi buni, pentru a da impresia că totul este în regulă".

Conform informaţiilor existente, Tonescu Finance are ca mandatar în ţara noastră societatea Asset Portfolio Servicing România SRL, parte a unui grup din Cehia. Asociatul unic al Asset Portfolio Servicing SRL este APS Holding AS, care a achiziţionat portofolii însemnate de credite neperformante de la Banca Comercială Română.

Potrivit mirsanu.ro, firma cehă, cu operaţiuni pe pieţele din Europa de Est, este deţinută în proporţie de 100% de către Martin Machon.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Sa caute..sa vedem unde vor ajunge...dar e simplu...in spatele Tonescu Fin, este IFC si DB!!! Piperea redescopera apa calda...si trage cu cartuse goale..o practica zilnica de fapt.

    1. Ai uitat de Delta, sluga!

    Clar, SPV-urile astea care cumpara creditele neperformante sunt un filon pe care trebuie mers. Pentru ca de obicei ele au o legatura cu grupul din care face parte banca, sunt afiliate. Banca nu vrea decat sa scoata creditele "sensibile" (neperformantele si altele) din bilant, nu vrea sa renunte la ele. Nu stiu in ce masura au "organilii" din Romania capacitatea de a demara astfel de investigatii, ca dau batai de cap si organelor din tarile civilizate. Dar e un subiect interesant, care trebuie tratat cu maxima diligenta, nu cu nationalisme ieftine a la PSD de tipul "Soros", "multinationale" etc.

    1. ar trebui impozitate aceste tranzactii, considerate nedeductibile, sa platerasca impozit la ele si alta data sa dea credite responsabil!in rest cred ca e abureala daca vine embasadorul austriac si se zburleste la dragnea si slugile lui, s-au rahatit pe ei le mai dau niste milioane de tone gratis la austro-ungari din codrii transilavieie in compensatie!

      Its all about businesses...lasati conspiratiile iftine..peste tot in lume exista acest business de "reciclare", de la bunuri de larg consum la avioane, deseuri feroase - neferoase, orice se recicleaza. Adica se reintroduc in circuitul economic. Trebuie sa intelegem ca sunt astfel de cazuri si-n sistemele financiare, de la credite la asigurari la utilitati. Da! Contractele de credit din Ro sunt pline de clauze abuzive, aici ar trebui sa ne focusam, nu la default-uri care sunt "reciclate" si valorificate printr-o licitatie complexa intre investitori specializati. Restul, este de un pupulism clasic si manipulator pt business-ul marelui avocat Mr Piperea & Co.

      De aceea unii sunt anonimi... inghit nemestecate clisee propagandistice cum ar fi ”licitatie complexa intre investitori specializati”. Mai pe romaneste escrocherie pentru diminuarea profitului impozabil.

    Diicotul trebuie sa se uite

    Normal ca pogonaru e artizanul jafului. El e asa zisul cioclu al bcr ului. Acest escroc urias, in cardasie cu sefii erste- bcr au facut TOTUL ptr a nenoroci niste romani si ptr a lua avutia noastra ptr nu stim cine. Sper sa aflam. Felicitari celor care au demarat investigatia.

    Din toata nebunia asta a creditelor in franci au castigat bancile care aveau nevoie sa castige cota de piata rapid. Sub "supravegherea" BNR desigur. O moneda de refugiu era intr-adevar francul elvetian dar bancile care au dat astfel de credite au uitat sa spuna ca este o moneda preferata de investitori si nu de cei care se imprumuta. Dupa ce a devenit fenomen social, iata ca imprumutatii in chf au mai fost loviti de un fenomen. Au mai platit si pe la avocati ca sa spere la o rezolvare a situatiei lor. Rezolvarea era la indemana BNR inainte de a porni creditarea in valuta. Castigi lei iei lei de la banca. Era simplu. Nu invatam lectiile financiare dar mai mult ajungem sa mediatizam indivizi avocati care apar ca niste eroi dupa razboi. In scopuri de business cu siguranta. Care va fi urmatoarea lectie financiara? Depinde de tine sau de mine sa o invatam, sa ne documentam si sa nu cadem intr-o noua greseala costisitoare. Ca BNR sau alta institutie din tara asta nu te poate apara.

    1. Si bancile au de invatat pentru ca in nebunia creditului de consum au aparut neperformantele. Creditele nesanatoase. Acum cand o banca vinde neperformante ne uitam ca isi deduce din profit sau ca optimizeaza. Peste tot in lume se procedeaza la fel. Si daca legislatia permite... de ce se supara domnul avocat si domnul prim ministru? Distragerea atentiei este o arma letala in ziua de astazi. Vom vedea in viitoarele dosare de la DNA de la ce ne distrag guvernantii atentia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb