Avocatul Graziela Bârlă candidează din nou la preşedinţie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2004

Reporter: Mai candidaţi la preşedinţie? Ce a însemnat pentru dumneavoastră experienţa din 2000?

Graziela Bârlă: Da, candidez. Într-un fel, aş putea spune că experienţa mea este egală, ca intensitate şi importanţă, cu experienţa conaţionalilor mei care au fost obligaţi să accepte, în 2000, pentru prima dată în România şi pentru prima dată în Europa de Est, candidatura unei femei - a mea. O candidatură la prima funcţie dintr-un stat rămîne un gest de responsabilitate, indiferent dacă acesta este făcut de o femeie sau de un bărbat. Printre multe alte victorii ale mele, este şi aceea că am creat pîrtie, am deschis o uşă.

Reporter: Cum va primi electoratul acum, în 2004, candidatura unei femei?

Graziela Bârlă: Mai bine decît a făcut-o în 2000. Mai natural, cu mai puţin misoginism. Am convingerea că oamenii nu aşteaptă soluţii de la un bărbat sau de la o femeie, ci de la un om capabil să le schimbe viaţa şi care să-i privească de acolo, de la înălţimea funcţiei lui, ca pe nişte oameni. De această dată, voi candida din postura unui lider politic, întrucît am construit un partid, a cărui denumire este Forţa Dreptăţii - formaţiune politică înregistrată şi prima din România condusă de o femeie.

Reporter: Cum vedeţi candidatura Liei Roberts?

Graziela Bârlă: Candidatura Liei Roberts este nu numai interesantă, ci chiar constructivă. Mi-ar face plăcere să o văd pe Lia Roberts desfăşurand o campanie în stil "american", în locul celor carpatice, prea des suburbane, pe care le-am văzut deja.

Reporter: Deşi este un altfel de om politic decît cei cu care ne-am obişnuit, credeţi că are vreo şansă în lupta electorală?

Graziela Bârlă: Cîtă vreme lupta este cinstită, de ce nu? Cu atît mai mult are şanse, cu cît un cor zgomotos de susţinători îi deschide pîrtia. Lia Roberts spune că va veni cu 15 milioane de dolari pentru a-şi susţine campania. Bravo ei, însă o campanie se face cu convingere şi convingerea nu înseamnă numai bani.

Reporter: Electoratul a obosit să mai asculte promisiuni. Cu ce ar trebui să vină acum un candidat ca să se facă ascultat?

Graziela Bârlă: Electoratul este obosit nu de promisiuni, ci de minciuni. Este obosit să vadă aceleaşi personalităţi, toate provenite din aceeaşi matcă, încercînd să explice cum şi cît sînt ei, azi, altfel. E obosit să vadă personaje inventate. În campania din 2000 am învăţat că prietenii te pot ignora, în timp ce duşmanii te pot respecta. Convingerea mea, însă, este că oamenii care votează au capacitatea de a selecta, de a înţelege pe deplin jocurile politice, că nu (prea) mai pot fi păcăliţi. Fără falsă modestie, cred că mă vor vota. Pe măsură ce campania electorală va lua amploare şi în măsura în care nu mi se va pune un căluş în gură, voi explica, punct cu punct, nu ceea ce au făcut prost ceilalţi, ci lucrurile care ar trebui făcute în anii viitori, într-o guvernare normală şi respectabilă.

Reporter: Cum vedeţi scena politică după alegeri?

Graziela Bârlă: Constituţia României - care va trebui, în sfîrşit, respectată, prevede pluralismul. Ceea ce însemnă că un partid, majoritar sau nu, nu va mai putea să-şi batjocorească votanţii. Eu vreau o scenă politică de implicare în reconstrucţia României. Vreau partide care, primele, să respecte legea. Abia atunci scena politică va funcţiona în mod corect, abia atunci partidele, parteneri naturali, indiferent de programe în construcţia socială, vor putea să conlucreze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb