AXA îşi vinde unele operaţiuni britanice către "Phoenix"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 mai 2016

AXA îşi vinde unele operaţiuni britanice către "Phoenix"

Asiguratorul francez AXA SA a decis să-şi vândă operaţiunile SunLife şi Embassy (produse de asigurări, pensii şi investiţii) din Marea Britanie către "Phoenix Group", anunţă New York Times.

Luna aceasta, AXA a informat că poartă discuţii pentru vânzarea restului de active pe care le mai deţine pe segmentul asigurărilor de viaţă şi al economiilor din Marea Britanie, în urma unei analize strategice.

"Phoenix" va plăti 375 de milioane de lire sterline (aproape 551 milioane de dolari) în numerar pentru activele preluate.

Ca parte a ieşirii de pe segmentul asigurărilor de viaţă şi cel al economiilor din Marea Britanie, AXA a mai decis, în luna mai, să-şi înstrăineze portofoliul de activităţi de consultanţă (Elevate) către "Standard Life", valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii.

În luna aprilie, AXA şi-a mai vândut operaţiunile offshore cu investiţii în bonduri către "Life Company Consolidation Group".

AXA aşteaptă să primească 632 de milioane de lire din vânzarea operaţiunilor de asigurări şi economii din Marea Britainie. Vânzarea îi va genera companiei AXA pierderi de 400 de milioane de euro (circa 447 milioane de dolari) pe segmentul veniturilor, potrivit New York Times.

Vânzarea SunLife trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare şi este aşteptată să se finalizeze în cea de-a doua jumătate a anului curent.

"Achiziţia Embassy şi SunLife reprezintă încă un pas important în strategia de creştere a Phoenix", a declarat Clive Bannister, directorul executiv al "Phoenix", adăugând: "Credem că atât operaţiunile Embassy, cât şi SunLife ni se potrivesc foarte bine, şi vor aduce beneficii atât acţionarilor noştri, cât şi asiguraţilor".

Cumpărând activităţile amintite, "Phoenix" va prelua în administrare active de 12,3 milarde de lire şi peste 910.000 de poliţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb