Azomureş a finalizat investiţiile de peste 240 milioane de euro

Ziarul BURSA #Companii / 20 noiembrie 2015

Azomureş a finalizat investiţiile de peste 240 milioane de euro

Directorul general al SC Azomureş SA Târgu Mureş, Mihai Aniţei, a anunţat joi, finalizarea investiţiilor în retehnologizare, în valoare totală de peste 240 milioane de euro, cele mai ample din ultimii 50 de ani, de la construirea combinatului de îngrăşăminte chimice.

Potrivit conducerii Azomureş, citată de Agerpres, ieri a fost finalizat un proces investiţional care a fost demarat în urmă cu 3 ani de acţionariatul majoritar al companiei, Ameropa Holding.

"Avem de gând să modernizăm şi celelalte fabrici, în speţă îngrăşămintele complexe NPK şi să construim o nouă fabrică de nitro-calcar. Investiţiile ne asigură un viitor prin conformarea la condiţiile de mediu impuse de Comisia Europeană după 2016, apoi înseamnă o eficientizare a producţiei, costuri mai mici şi, implicit, ca îngrăşămintele să fie mai ieftine", a afirmat Mihai Aniţei.

Potrivit conducerii Azomureş, investiţia este de şase ori mai mare decât sumele investite în perioada 1998-2013, iar media anuală a investiţiilor din ultimii trei ani este de peste 20 de ori mai mare decât media anuală a investiţiilor de până în 2013.

În cadrul investiţiei, combinatul mureşean şi-a asumat îndeplinirea tuturor cerinţelor de mediu referitoare la instalaţiile de pe platformă prevăzute în Autorizaţia Integrată de Mediu şi documentele BAT (Best Available Technology), reducerea consumului energetic cu 13%, modernizarea sistemului de comandă şi control automat al procesului şi al opririlor de urgenţă prin introducerea unui sistem de comandă şi control distribuit, construirea unei noi staţii de tratare a apelor uzate, dar şi mărirea capacităţii de producţie a fiecărei instalaţii de la 900 tone pe zi în prezent, la 1.050- 1.450 tone pe zi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb