BAE cere audit la "Airbus"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2006

Compania britanică "BAE Systems" Plc, cel mai mare contractor european din domeniul apărării, a solicitat efectuarea unui control la societatea franceză "Airbus" SAS, ca urmare a întârzierilor în livrarea aparatelor de zbor A380, dar şi a faptului că o bancă de investiţii a evaluat la numai 2,75 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) cota de 20% pe care BAE o deţine la această companie. BAE intenţiona să-şi vândă cota deţinută la "Airbus" ca să finanţeze achiziţiile făcute pe piaţa SUA.

"BAE va întreprinde un audit la grupul < Airbus >", au anunţat oficialii companiei britanice, precizând că verificarea va fi făcută în baza termenilor unui acord dintre BAE şi "European Aeronautic, Defence & Space" Co. (EADS), societate care deţine restul acţiunilor "Airbus".

Verificarea va fi realizată de o parte independentă, nu de auditorul BAE - KPMG. Cei de la BAE au refuzat să facă public numele societăţii care se va ocupa de auditul de la "Airbus".

Luna trecută, "Airbus" a anunţat că amână pentru a doua oară livrările A380 (avion cu 555 de locuri), fapt care a determinat, la data de 14 iunie, scăderea cu 26% a acţiunilor EADS. În ziua respectivă, titlurile BAE au pierdut 1,1%, iar de la începutul anului - 8,1%.

Analiştii sunt de părere că evaluarea cotei BAE, făcută de specialişti, este surprinzător de redusă, iar faptul că BAE vrea să verifice cât sunt de mari problemele de la "Airbus" este absolut rezonabil.

Auditul pe care îl va face BAE la "Airbus" nu se va finaliza mai repede de sfârşitul lunii august. Drept urmare, decizia privind vânzarea cotei de 20% de la "Airbus" (către EADS) va fi luată abia în luna septembrie.

Amintim că, la finele săptămânii trecute, co-directorul executiv al EADS, Noel Forgeard, şi directorul executiv al "Airbus", Gustav Humbert, au fost fost înlăturaţi din funcţii, ca urmare a crizei generate de întârzierile în livrarea avioanelor gigant Airbus A380.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb