"Banca Albina" este în fază finală de lichidare

Ionuţ Caşcaval
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 august 2004

Procesul de lichidare a băncii "Albina" este aproape finalizat, ne-a declarat avocatul Arin Stănescu, lichidatorul băncii. "Nu a mai rămas aproape nimic de recuperat în cazul băncii «Albina», decît poate cîteva zeci de mii de lei. Putem spune că, practic, lichidarea s-a încheiat", a spus domnia sa.

Din totalul masei credale, de 530,8 miliarde de lei, au fost distribuite creditorilor, pînă la sfîrşitul primului semestru al acestui an, 184,3 miliarde de lei, ceea ce reprezintă un procent de 34,7%. "În toate procesele de lichidare, acţionarii sînt ultimii care sînt despăgubiţi. În cazul «Albina» ei nu vor primi nimic, deoarece nici creditorii nu au fost despăgubiţi decît în procent de 34%", ne-a mai spus lichidatorul băncii "Albina".

Arin Stănescu, prin intermediul firmei sale "Reconversie Valorificare Active" (RVA), s-a ocupat şi de soluţionarea falimentelor "Bankcoop" şi "Băncii Internaţionale a Religiilor" (BIR). La "Bankcoop", au fost distribuite creditorilor 869,1 miliarde lei dintr-o masă credală de 3.378,5 miliarde de lei, ceea ce reprezintă un procent de 26%.Creditorii de la BIR au stat ceva mai bine, ei fiind despăgubiţi cu o valoare ce reprezintă 36% din masa credală - din 2.358 miliarde de lei, s-au mai recuperat şi distribuit 848,1 miliarde de lei.

"Practica internaţională arată că un procent de 35% recuperat din masa credală reprezintă un succes în procesul de lichidare. Putem spune la rîndul nostru, că am făcut o treabă bună în cazul acestor trei bănci, ţinînd cont de faptul că procesul de lichidare e anevoios şi se întinde pe mai mulţi ani, iar banii se recuperează foarte greu în aceste situaţii", a conchis Arin Stănescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb