Banca centrală a Chinei va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară cu 22 miliarde dolari

A.Z.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2015

Banca centrală a Chinei va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară cu 22 miliarde dolari

Actualizare 21:00 Bursele europene au închis în scădere

Indicii bursieri europeni au închis şedinţa de tranzacţionare de astăzi în coborâre, după aprecierile semnificative de ieri

Indicele londonez FTSE 100 s-a depreciat cu 1,68%, la nivelul de 5.979,2 puncte.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 1,4%, ajungând la 4.501,05 puncte, iar indicele DAX din Frankfurt a coborât cu 1,29%, până la 9.997,43 puncte.

Indicele FTSE MIB al bursei italiene s-a depreciat cu 0,81%, până la 21.473,81 puncte, iar indicele IBEX 35 din Madrid a scăzut cu 1,29%, până la 9.984,5 puncte.

(S.A.)

---------------

Actualizare 17:17 Wall Street deschide în creştere cu 2%

Principalii indici bursieri de pe Wall Street, SUA, urcau în şedinţa de azi cu până la 2,06%, aşa cum este cazul indicelui Nasdaq. Dow Jones şi indicele S&P 500 se apreciau fiecare cu 1,99%.

(A.C.)

----------------

Actualizare 15:36 China a lansat o nouă investigaţie împotriva a 5 mari companii de brokeraj

Autorităţile chineze au lansat o nouă investigaţie referitoare la practicile incorecte de pe piaţa financiară, împotriva a cinci mari companii de brokeraj, pe fondul celui mai grav declin al pieţei de capital din aproape două decenii, potrivit Financial Times.

Haitong Securities, GF Securities, Huatai Securities şi Founder Securities au confirmat că sunt investigate de Comisia de reglementare a pieţei de capital pentru că nu au verificat identitatea clienţilor, în conformitate cu legea.

Haitong a anunţat că va colabora total cu autoritatea de reglementare şi că activitatea companiei decurge normal.

Într-o investigaţie separată, opt persoane apropiate Citic Securities, cea mai mare companie de brokeraj din China, sunt investigate de poliţie pentru tranzacţii ilegale cu acţiuni, potrivit agenţiei de presă chineză Xinhua, alături de persoane cu legături cu autoritatea de reglementare.

Citic a anunţat că nu a fost informată în legătură cu această investigaţie.

(A.C.)

-----------

Actualizare 13:13

Banca Populară din China va suplimenta lichidităţile din piaţa financiară cu 140 de miliarde de yuani (21,8 miliarde dolari), prin intermediul unei operaţiuni de ajustare pe termen scurt pusă la dispoziţia băncilor, pe fondul continuării declinului cotaţiilor bursiere, conform MarketWatch.

Împrumuturile prin intermediul acestei facilităţi vor fi acordate cu o dobândă de 2,3%.

Operaţiunile de acest tip au fost lansate în 2013, pentru reducerea fluctuaţiilor lichidităţilor şi stabilizarea costurilor de finanţare interbancară.

(A.C.)

---------------

Actualizare 11:23 Bursa din Shanghai a închis în declin cu 1,3%, în pofida reducerii dobânzii cheie

Acţiunile de pe bursa chineză din Shanghai au închis azi în scădere cu 1,27%, înregistrând cel mai amplu declin pe parcursul a cinci şedinţe de tranzacţionare după 1996, în pofida reducerii dobânzii cheie de către banca centrală, potrivit Bloomberg.

Shanghai Composite Index a urcat cu până la 4,3% pe parcursul tranzacţiilor şi a scăzut cu până la 3,9%.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 1,52%, în timp ce Nikkei 225 al bursei din Tokyo a urcat cu 3,2%.

Indicele Shenzhen Composite Index a închis în scădere cu 3,05%.

(A.C.)

----------------

Actualizare 08:47 Bursa din Shanghai creşte cu până la 3,8%

Wall Street a închis pe minus

Bursa chineză din Shanghai era în creştere cu 3,82% în cadrul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong sporea cu 0,89%, la 21.594,88 puncte.

Indicele Shenzhen al bursei din Shanghai se aprecia cu 2,61%, la 1.794,764 puncte.

Bursa din Tokyo creştea în a doua parte a şedinţei cu 3,1%, la 18.358,94 puncte.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, indicele S&P 500 coborând cu 1,35%, la 1.867,61 puncte. Dow Jones a scăzut cu 1,29% la 15.666,44 puncte iar indicele NASDAQ a coborât cu 0,44%, la 4.506,49 puncte.

(A.C.)

---------------------

China a injectat peste 23 miliarde dolari în sistemul financiar

Banca Populară a Chinei (PBOC) a anunţat, ieri, că a injectat 150 miliarde yuani (23,4 miliarde de dolari) în sistemul financiar pentru a creşte lichiditatea, conform Bloomberg. Banca a redus, de asemenea, dobânzile la creditele pe un an şi la depozite cu 25 puncte de bază, la 4,6%, respectiv 1,75%.

Xinhua - agenţia de ştiri a Chinei - citează un oficial PBOC, care a spus că devalorizarea yuanului din 11 august este un răspuns la mişcarea aşteptată a Federal Reserve (FED) de a ridica rata dobânzilor, în septembrie.

Yao Yudong, şeful Institutului de Cercetare în Finanţe din cadrul PBOC, a declarat că aşteptările privind creşterea (n.r. dobânzii Fed) au fost factorul declanşator al mişcărilor recente din pieţe.

El spune că Fed ar trebui să aibă răbdare până când inflaţia din SUA atinge ţinta de 2%.

PBOC a precizat că a oferit băncilor comerciale credite pe o săptămână în valoare de 150 de miliarde de yuani, sub forma unor acorduri "reverse repo" şi susţine că reducerea lichidităţilor pe piaţă, ca urmare a intervenţiilor pe piaţa valutară pentru a susţine yuanul, a făcut necesară această măsură. Aceasta a fost cea mai mare operaţiune de tip open-market derulată de Banca Centrală a Chinei după luna ianuarie 2014.

Analiştii citaţi de Bloomberg se aşteaptă ca rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, să scadă cu aproximativ 40 de miliarde de dolari pe lună în perioada următoare, până la 3.450 miliarde de dolari la finele anului de la 3.650 la finele lunii iulie, în condiţiile în care Banca centrală intervine pe piaţă pentru a sprijini yuanul.

Patrick Chovenac, manager de fond şi fost profesor la Universitatea Tsinghua din Beijing, a declarat, citat de The Telegraph: "Intervenţia PBOC poate opri temporar picajul pieţei, dar nu va salva Bursa Chinei de la noi corecţii. Definiţia nebuniei este să faci de mai multe ori acelaşi lucru şi să te aştepţi la rezultate diferite".

Anunţul de ieri al PBOC a avut efectul necesar asupra burselor europene. Pieţele futures din SUA şi Asia au crescut, dar Euro a început să scadă raportat la dolar.

Petrolul a consemnat, ieri, primele creşteri din ultimele cinci zile, cotaţia ţiţeiului light la New York (WTI) urcând cu 3,01%, la 39,39 dolari/baril. Un baril de petrol Brent, referinţa europeană a petrolului, s-a apreciat cu 2,83%, până la cotaţia de 43,9 dolari.

Bursa din Shanghai a închis ieri în scădere cu 7,63%, înregistrând cel mai mare declin pe parcursul a patru zile după 1996, din cauza temerilor investitorilor că Guvernul de la Beijing abandonează măsurile de susţinere a pieţei financiare. La Hong Kong, indicele Hang Seng a închis în creştere cu 0,72%.

Shanghai Composite Index a coborât sub nivelul de 3.000 de puncte pentru prima oară în ultimele opt luni. Pe parcursul a patru şedinţe de tranzacţionare, începând din 19 august, indicele bursei din Shanghai a scăzut cu 22%.

Peste 700 de acţiuni s-au depreciat, ieri, cu limita maximă de 10%, la Shanghai, între acestea fiind şi titlurile PetroChina, cea mai mare companie chineză în ceea ce priveşte capitalizarea de piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb