Banca centrală a Ungariei face noi paşi pentru întărirea politicii monetare

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 decembrie 2021

Banca centrală a Ungariei face noi paşi pentru întărirea politicii monetare

Banca centrală a Ungariei a majorat ieri dobânda la depozitele cu scadenţa de o săptămână cu încă 20 de puncte de bază, la 3,1%, a cincea majorare a dobânzii în mai puţin de 3 săptămâni, potrivit Reuters. Entitatea bancară centrală vecină a majorat dobânda la depozitele pe 1 săptămână cu 130 de puncte de bază în perioada menţionată în condiţiile în care încearcă să răspundă la riscul ca inflaţia să iasă de sub control.

Majorările de dobândă au susţinut cursul de schimb forint/euro, care a atins noi minime în jurul nivelului de 372 forinti/euro luna trecută pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul economic al unui nou val de infecţii cu Covid-19 în Europa. Forintul a urcat la un maxim al ultimelor 3 săptămâni de 361 forinti/euro ieri după anunţul privind majorarea ratei la depozite.

De asemenea, marţi, banca centrală a Ungariei şi-a lărgit coridorul format din ratele de dobândă la 1,6%, iar la şedinţa regulată de politică monetară de luna trecută banca a majorat dobânda-cheie cu încă 30 de puncte de bază la 2,1%. Banca şi-a luat angajamentul să continue procesul de normalizare şi întărire a politicii monetare atât cât va fi necesar şi a semnalat o restrângere a condiţiilor monetare "mai extensivă şi mai de durată" pentru ancorarea aşteptărilor inflaţioniste.

Miercuri, guvernatorul băncii Ungariei Gyorgy Matolcsy a afirmat că banca îşi va încheia gradual programul de achiziţie de active în valoare de 3,4 trilioane de forinţi, el adăugând că majorările de dobânzi nu sunt îndeajuns pentru a contracara inflaţia peste aşteptări.

Următoarea şedinţă regulată de politică monetară a băncii centrale din Ungaria este programată pentru 14 decembrie când banca va publica noi prognoze pentru dinamica economiei Ungariei. Matolcsy a declarat recent că estimările vor include o dinamică a inflaţiei de circa 5% în acest an şi următorul, mult peste intervalul ţintă al băncii centrale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb