Banca centrală din Rusia face comentarii vizând gaura băncii Otkritie de 7 miliarde de dolari din bilanţ

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 4 septembrie 2017

Banca Otkritie (Sursa foto: Wikipedia)

Banca Otkritie (Sursa foto: Wikipedia)

Grupul bancar rus Otkritie, poate avea nevoie de până la 400 de miliarde de ruble (6,90 miliarde de dolari) pentru a-şi acoperi găurile din bilant, conform afirmaţiilor guvernatorului adjunct al băncii centrale a Rusiei, potrivit Reuters.

Banca centrală a declarat marţi că va interveni pentru a salva Otkritie Bank, unul din cei mai mari creditori privaţi ai Rusiei, după ce a suferit o exploatare a depozitelor din cauza îngrijorărilor legate de portofoliul său de credite.

Preşedintele adjunct al băncii centrale, Vasily Pozdyshev, a transmis pentru Reuters că autoritatea de reglementare poate avea nevoie să injecteze între 250 şi 400 miliarde de ruble în capitalul Otkritie, ca parte a măsurii de salvare.

Vasily Pozdyshev a afirmat: "Bailout-ul va include nu numai Otkritie Bank, ci şi Trust Bank şi Rosgosstrakh Bank, compania de asigurări Rosgosstrakh, fondurile de pensii. În grupul financiar există circa 30 de persoane juridice".

Reprezentantul băncii a spus: "Administraţia temporară a băncii centrale evaluează riscurile şi pierderi posibile ale băncii. Potrivit evaluării preliminare, având în vedere că nu toate activele grupului au fost studiate de administraţie, volumul de capital suplimentar necesar este între 250 şi 400 miliarde ruble".

Preşedintele adjunct al băncii centrale a explicat: "Ar trebui să se acorde o sumă substanţială de finanţare pentru a susţine Rosgosstrakh, o firmă de asigurări importantă sistematic, şi pentru a finaliza un plan de salvare a Trust Bank". El a spus: "Restul va fi cheltuit pentru acoperirea riscurilor legate de operaţiunile băncii Otkritie, inclusiv operaţiunile legate de holdingul său".

Vasily Pozdyshev a afirmat: "Nu excludem o posibilă conversie a cerinţelor subordonate. Aceste împrumuturi subordonate, ale căror condiţii nu prevăd o conversie, vor fi scrise în conformitate cu legea. Nu aş spune că atribuirea ratingului a devenit principalul motiv pentru ieşirea lichidităţii de la bancă".

Reprezentantul băncii a continuat: "Potrivit rapoartelor financiare, 693 miliarde de ruble ale clienţilor au părăsit banca în trei luni: în iunie, iulie şi august. Doar 221 miliarde de ruble au fost legate de rating. Publicaţia de rating este încă un eveniment într-un lanţ de circumstanţe care au amplificat fluxul. Nu considerăm necesară modificarea reglementării agenţiilor de rating."

Preşedintele adjunct al băncii centrale a spus: "Finanţările pe care le oferim Otkritie şi care vor fi gata să le furnizeze altor bănci, dacă va fi nevoie în viitor, vor fi compensate prin operaţiunile standard de absorbţie a lichidităţilor de la Banca Rusiei. Acestea sunt licitaţii de depozit, emiterea de obligaţiuni OBR".

Vasily Pozdyshev a afirmat: "Reabilitarea financiară a Otkritie şi mijloacele pe care le va utiliza Banca Rusiei pentru a realiza acest lucru nu vor avea niciun impact asupra atingerii inflaţiei. Amploarea reabilitării financiare nu este comparabilă cu piaţa financiară. Sistemul bancar are mai mult de 80 de miliarde de ruble în active. Fondurile de sprijin financiar vor fi oferite treptat, nu toate odată. Banca centrală va absorbi lichidităţile de pe piaţa financiară".

Reprezentantul băncii a concluzionat: "După reabilitarea financiară a Otkritie, care ar putea dura de la şase până la opt luni, Banca Rusiei va fi gata să vândă această bancă sau grup. Presupun că se vor găsi investitori, dacă nu într-un an, în doi sau trei. Este posibilă şi opţiunea de a lista o parte din acţiunile băncii după capitalizarea şi reabilitarea suplimentară a acesteia.

Avem timp să găsim un candidat meritat pentru a putea conduce banca".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb