Banca de dezvoltare BRICS va emite prima emisiune de obligaţiuni denominată în yuani

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 martie 2016

Noua Bancă de Dezvoltare (NBD) a principalelor economii emergente (BRICS) va lansa în trimestrul al doilea din 2016 prima emisiune de obligaţiuni denominată în yuani, în valoare de 3-5 miliarde de yuani (460-767 milioane de dolari), a declarat Leslie Maasdorp, directorul financiar al NBD, pentru publicaţia China Daily.

Aceasta va fi prima emisiune în yuani vândută pe piaţa interbancară de obligaţiuni a Chinei şi vine la mai puţin de 12 luni de la lansarea oficială a NBD, care ar urma să concureze cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional.

Cele cinci state participante (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) vor contribui în mod egal la capitalul iniţial al băncii, de 50 de miliarde de dolari (46,1 miliarde de euro). Această sumă va fi dublată în următorii ani, iar operaţiunile vor începe în 2016.

"Noua Bancă de Dezvoltare intenţionează să emită prima emisiune de obligaţiuni denominată în yuani, deoarece valoarea monedei Chinei este mult mai stabilă (comparativ cu cele ale altor state BRICS). China are o piaţă lichidă de obligaţiuni", a declarat Maasdorp.

Acesta a adăugat că banca va continua să emită bonduri în yuani şi dolari. În următorii doi ani, noua Bancă de Dezvoltare intenţionează să emită obligaţiuni de până la 1,5 miliarde de dolari.

Câştigurile vor fi folosite la finanţarea unor proiecte de energie regenerabilă, în orice stat BRICS.

Sediul instituţiei va fi în Shanghai, centrul financiar al Chinei, iar India va deţine preşedinţia băncii în primii cinci ani, fiind urmată de Brazilia şi Rusia.

Liderii BRICS negociază din 2009 înfiinţarea băncii de dezvoltare, dar sunt presaţi de ieşirile masive de capital de pe pieţele emergente, care au început anul trecut, pe fondul retragerii măsurilor de stimulare în SUA. NBD reflectă sporirea influenţei statelor BRICS în lume, ele reprezentând aproape jumătate din populaţia lumii şi aproximativ o cincime din PIB-ul global, potrivit Agerpres.

Liderii principalelor economii emergente au declarat, în repetate rânduri, că Banca Mondială şi FMI nu acordă suficiente drepturi de vot statelor în curs de dezvoltare. Unul dintre obiectivele băncii va fi majorarea fondurilor împrumutate statelor în curs de dezvoltare pentru a stimula construirea unor proiecte majore de infrastructură.

Statele BRICS au înfiinţat şi un Fond de rezerve valutare comune - în valoare de 100 miliarde de dolari - destinat protecţiei împotriva volatilităţii cursului de schimb, afectat de aşteptata decizie a SUA de a retrage măsurile de stimulare monetară. Aceste rezerve valutare comune vor permite ţărilor BRICS să lupte împotriva influenţei negative a fluctuaţiilor de pe pieţele valutare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Putintel asa

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb