BANCA NAŢIONALĂ A ELVEŢIEI: Războiul comercial dintre SUA şi China, responsabil de aprecierea francului elveţian

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iunie 2019

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) ar putea relaxa şi mai mult politica sa monetară ultra-permisivă, a afirmat ieri preşedintele SNB, Thomas Jordan, dând vina pe escaladarea tensiunilor comerciale dintre SUA şi China pentru aprecierea francului elveţian, transmite Reuters.

SNB a menţinut ratele negative ale dobânzilor, iar Thomas Jordan a apreciat că situaţia pe pieţele valutare şi financiare rămâne fragilă.

Preşedintele SNB a declarat, potrivit Agerpres: "Când disputa comercială dintre SUA şi China s-a amplificat din nou în mai, francul elveţian şi yenul japonez s-au apreciat. Ambele monede sunt văzute ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini. Pe fondul recentei aprecieri a francului elveţian şi a fragilităţii situaţiei, disponibilitatea noastră de a interveni rămâne necesară, la fel ca şi menţinerea ratelor negative ale dobânzilor".

Acesta a explicat că escaladarea tensiunilor comerciale creează incertitudini care afectează deciziile investitorilor şi ale consumatorilor.

Luna aceasta, francul elveţian a atins cel mai ridicat nivel faţă de euro din ultimii aproape doi ani, deşi SNB nu şi-a modificat opinia conform căreia moneda Elveţiei este "supraevaluată".

Banca Naţională a Elveţiei va lua în considerare situaţia internaţională când va discuta politica sa monetară, a afirmat preşedintele SNB.

"Încă avem marjă de manevră astfel încât putem relaxa şi mai mult politica noastră monetară ultra-permisivă. Putem modifica politica noastră monetară pentru a reacţiona la anumite şocuri", a apreciat Thomas Jordan.

Pentru a ţine sub control evoluţia francului, SNB se foloseşte de ratele negative ale dobânzilor şi de intervenţia pe pieţele valutare.

Banca Naţională a anunţat, ieri, introducerea unei noi rate a dobânzii SNB, care înlocuieşte intervalul de variaţie a ratei dobânzii Libor pe trei luni.

"De acum înainte, vom folosi această rată în adoptarea şi comunicarea deciziilor de politică monetară. Rata dobânzii SNB înlocuieşte intervalul de variaţie a ratei dobânzii Libor pe trei luni folosit anterior, şi în prezent se situează la minus 0,75%", se arată în comunicatul SNB.

De asemenea, rata dobânzii pentru depozitele constituite la SNB a fost păstrată la minus 0,75%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb