Banca Naţională a Kuweitului a lansat un fond pentru investiţii în Europa Centrală şi de Est

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 februarie 2005

Un nou fond de investiţii pentru Europa Centrală şi de Est, inclusiv pentru România, va fi lansat recent de către National Bank of Kuwait (NBK), cea mai mare banca din Kuweit. Acesta va fi destinat proiectelor din sectorul imobiliar.

Fondul se va numi "Watani Central European Real Estate Fund" şi va urmări să beneficieze, potrivit reprezentanţilor NBK, de pe urma extinderii Uniunii Europene, proces care va determina îmbunătăţirea per-formanţelor pieţelor imobiliare din regiune. ţările vizate sînt Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Româ-nia şi Bulgaria, iar activele în care fondul va investi includ imobile de birouri de clasa A, spaţii comerciale şi de logis-tică, care să fie închiriate de companii internaţionale.

George Nasra, directorul NBK pentru investiţii bancare, administrare de active şi trezorerie, a declarat că perioada de subscriere a început ieri, 6 februarie, şi se va încheia în luna martie. Suma minima care poate fi investită în fond este de 500.000 de euro. Nasra a mai spus că randamentul pe care fondul şi-l propune pe perioada realizării investiţiilor este de 10,5-12,5%, pentru ca după distribuirea integrală a portofoliului indicatorul să se stabilizeze la 7-8%.

Banca kuweitiană a realizat anul trecut un profit net de 515 milioane de dolari, în creştere cu 24% comparativ cu anul anterior. Activele sale se ridică la 19 miliarde de dolari. NBK are un portofoliu diversificat de investiţii, care include şi două fonduri similare cu "Watani Central European Real Estate Fund" destinate sectorului imobiliar din Statele Unite şi din Europa continentală, respectiv "Watani US Real Estate Fund" şi "Watani European Real Estate Fund".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb