Banca Transilvania a achiziţionat Ţiriac Leasing

F.D.
Bănci-Asigurări / 2 iunie 2022

Banca Transilvania a achiziţionat Ţiriac Leasing

Banca Transilvania a cumpărat Ţiriac Leasing de la Grupul Ţiriac, prima achiziţie BT a unei companii de leasing care nu face parte dintr-un grup financiar-bancar, potrivit unui comunicat de presă.

BT şi Grupul Ţiriac au anunţat în ianuarie semnarea acordului de achiziţionare. A urmat primirea aprobării din partea Consiliului Concurenţei, iar în această etapă, odată cu închiderea tranzacţiei, BT va începe integrarea Ţiriac Leasing în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Ţiriac Leasing este a treia companie de profil şi prima companie de leasing independentă, achiziţionată de Banca Transilvania, după Idea::Leasing şi ERB Leasing. În 2019, ERB Leasing a fuzionat cu BT Leasing, iar Idea Leasing este în etapa de integrare în Grupul Financiar BT.

BT Leasing şi Ţiriac Leasing sunt companii de top pe piaţa de leasing din România, cu peste 20 de ani de activitate în domeniu. Ţiriac Leasing are un portofoliu diversificat de produse de leasing şi oferă finanţare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, precum şi finanţare de echipamente. Clienţii săi sunt companii private, instituţii din sectorul public, multinaţionale, persoane fizice şi persoane fizice autorizate. Compania a ajuns la active de 213 milioane de euro, la finalul anului 2021, iar de-a lungul timpului a finanţat aproape 40.000 de clienţi.

Pentru Grupul Financiar Banca Transilvania, achiziţia arată interesul pentru dezvoltarea pieţei de leasing, creşterea şi întărirea echipei, respectiv transferul de expertiză.

Consultanţii tranzacţiei au fost, pentru Banca Transilvania, PwC, D&B DAVID şi BAIAS S.C.A., iar pentru Grupul Ţiriac, Filip & Company.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb