Banca Transilvania a redus dobânzile la credite cu 0,5 puncte procentuale

Gabriela Căpăţînă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 ianuarie 2010

Robert Rekkers: "Banca nu are nevoie de împrumuturi din afară, având destulă lichiditate şi putând investi în modernizare".

Robert Rekkers: "Banca nu are nevoie de împrumuturi din afară, având destulă lichiditate şi putând investi în modernizare".

Banca Transilvania a redus dobânzile la creditele noi cu 0,5 puncte procentuale, potrivit lui Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania, în concordanţă cu reducerea dobânzii de politică monetară de la 8% la 7,5%. Domnia sa a subliniat că banca doreşte să îşi ajute, astfel, clienţii, majoritatea lor fiind persoane juridice.

Robert Rekkers a mai spus că banca nu are nevoie de împrumuturi din afară, având destulă lichiditate şi pu-tând investi în modernizare.

Domnia sa a precizat că banca a avut o abordare "anticriză", inclusiv prin lansarea unui produs pentru firme, prin care acestea pot beneficia de o scutire de la plata dobânzii şi a principalului la credit timp de trei luni.

BT cere majorarea plafonului pentru programul "Prima Casă"

Banca Transilvania a plasat prin programul guvernamental "Prima Casă" cei 27 milioane de euro pe care îi avea alocaţi şi va cere o majorare cu cel puţin 10 milioane euro a plafonului, a mai declarat, ieri, Robert Rekkers.

Domnia sa a precizat că toate creditele aprobate în limita de garanţii de 27 milioane euro vor fi trase până la 15 februarie, data limită pentru semnarea de antecontracte pentru locuinţe în actualul cadru al programului. Directorul băncii spune că instituţia pe care o conduce este dispusă să ajute clienţii, primind în continuare dosare de credit în cadrul programului, dar menţionează că nu se ştie dacă aceştia se vor încadra în noile criterii, aşteptând noile norme.

Banca Transilvania a achiziţionat cel mai rapid server pe plan mondial

Tot ieri, Banca Transilvania a mai anunţat achiziţionarea sistemului integrat Exadata Database Machine Versiunea 2, prin parteneriat cu companiile Oracle România şi Trend Import-Export.

Acest sistem, produs de Oracle şi Sun, este cel mai rapid server din lume, potrivit domnului Robert Rekkers. Directorul general al Băncii Transilvania spune că acest sistem va permite băncii un acces de 30 de ori mai rapid la informaţiile de business, precum şi o segmentare mai bună a bazei de date, iar beneficiarii direcţi sunt cei 1,5 milioane de clienţi pe care banca îi are.

Domnia sa a declarat: "Ne dorim să creştem performanţa operaţiunilor şi să continuăm să inovăm. Avem şi alte proiecte, printre care upgradarea aplicaţiei Internet Banking pentru servicii rapide şi de calitate".

Leontin Toderici, director executiv operaţiuni din cadrul BT declară: "Avem un parteneriat cu Oracle de mulţi ani şi consider că această achiziţie este avantajoasă, iar costurile sunt mai mici comparativ cu un sistem clasic". Domnia sa a precizat că valoarea achiziţiei este de ordinul sutelor de mii de euro.

Amortizarea investiţiei se va realiza în maxim trei ani, spun oficialii BT, având în vedere că sistemul conţine mai multe componente.

Sorin Mîndrulescu, directorul general din cadrul Oracle România, a declarat: "Banca Transilvania este prima banca care utilizează această platformă, cu care avem un parteneriat bazat pe încredere; mai ales parteneriatele în perioadele dificile îşi arată roadele în acest context". Domnia sa declară că produsul este revoluţionar în infrastructura tehnologiei, fiind o maşină cu o capacitate mare de stocare a datelor. Totodată, sistemul include aplicaţii tranzacţionale (OLTP), depozite de date (Data Warehousing) şi consolidarea bazelor de date. Implementarea sistemului a durat mult, spun oficialii BT, adăugând "avem maşina pe site, iar acum suntem în etapa de migrare, iar peste două săptămâni începem să avem fructificarea investiţiei făcute".

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb