"Banca Transilvania" amână pentru 2011 planurile de a vinde acţiuni pe Bursa din Viena

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2010

"Banca Transilvania" amână pentru 2011 planurile de a vinde acţiuni pe Bursa din Viena

"Banca Transilvania" (TLV) a amânat pentru anul viitor planurile de a vinde titluri pe Bursa de la Viena, din cauza contestării acestora în justiţie de către acţionarul SIF Banat - Crişana (SIF1), a declarat directorul general al băncii, Robert Rekkers, într-un interviu acordat Bloomberg, anunţă Mediafax.

Banca se va concentra pe o majorare de capital de 392 milioane de lei, aprobată în aprilie de Adunarea Generală a Acţionarilor, a adăugat el.

"Am amânat vânzarea de acţiuni pe Bursa de la Viena pentru anul următor din cauza problemelor în jus­tiţie cu SIF Banat - Crişana. Acum vrem să finalizăm majorarea de capital, după care vom continua cu vânzarea de acţiuni anul următor", a spus Rekkers.

Acţionarii băncii au aprobat în aprilie majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei, respectiv cu 36%, la 1,47 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor, prime de emisiune şi aport în numerar. Operaţiunea se va realiza prin capitalizarea rezervelor în sumă de 173,9 milioane lei, utilizarea primelor de emisiune în valoare de 97,6 milioane lei şi prin aporturi în numerar de 120 milioane lei.

BT va anunţa, probabil, până la sfârşitul acestei săptămâni suma subscrisă de acţionari în cadrul majorării de capital prin aport în numerar, a declarat Rekkers.

În aprilie, acţionarii băncii au aprobat şi listarea instituţiei de credit la Bursa de Valori din Viena, titlurile băncii urmând să fie tranzacţionate concomitent la Bursa de Valori Bucureşti şi pe piaţa din Austria.

SIF Banat - Crişana a dat în judecată Banca Transilvania, cerând anularea tuturor deciziilor Adunării Generale a Acţionarilor din luna aprilie, respectiv listarea băncii pe Bursa de la Viena şi majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportări, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare deţine 15% din acţiunile Băncii Transilvania, Bank of Cyprus are aproape 10%, iar preşedintele CA al BT, Horia Ciorcilă, are 4,87% din titluri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am si eu o recomandare referitoare la reclamele mincinoase folosite de Banca Transilvania si camatarii din ea , anume sa fuga oamenii de hotii astia ca de dracu !!! Mint de rup pamintul in reclamele colorate din mass media si de situl propriu !!! Credite fara ascunzisuri , cu toate mentiunile la vedere zic ei in reclame : pai mai ascunsa mentiune ca dobanda la creditul meu nu exista , am semnat ianuarie 2008 un contract si peste o luna a inceput nebunia , majorari peste majorari pina am ajuns sa am dublata dobanda ! Din martie 2008 incerc prin nenumarate memorii sa aflu cum calculeaza aceaste dobanzi , ce le influenteaza si de ce nu scad in aceeasi masura cum le-au umflat escrocii astia cu gulere albe...Pina acum am aflat ca am un singur drept si anume sa platesc cat si cum vor ei .Evident ca orice client nou este ademenit cu dobanzi mai mici decat le suporta pacalitii anteriori .In concluzie niste hoti legalizati de niste autoritati straine de fenomen au facut posibile asemenea abuzuri .Stati departe de aceste institutii care nu fac altceva decat sa va fure cu armatele de avocati din subordine platiti sa ticluiasca contracte numai in favoarea lor in lipsa unei legislatii adecvate .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb