Banca Transilvania, aproape de preluarea Volksbank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 decembrie 2014

Banca Transilvania, aproape de preluarea Volksbank

Banca Transilvania (TLV) ar fi încheiat negocierile pentru preluarea Volksbank România şi ar fi extrem de aproape de semnarea tranzacţiei, potrivit unor surse din piaţă, care avansează chiar scenariul ca "deal"-ul să fie perfectat astăzi.

Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, ne-a declarat: "Nu pot să confirm, nu pot să comentez, vom da un comunicat când şi dacă va fi cazul".

Nici reprezentanţii Volksbank nu au dorit să comenteze informaţia.

Săptămâna trecută, TLV a anunţat că este în negocieri să preia Volksbank România, după ce, în primăvară, Omer Tetik, CEO-ul TLV, spusese că analizează oportunităţile de achiziţii din piaţă, având chiar discuţii cu una sau mai multe bănci pentru preluare integrală sau doar de portofoliu.

Sursele noastre susţin că Banca Transilvania ar fi ales chiar un CEO pentru tranziţia de la "Volksbank".

În prima parte a acestui an, Volksbank a finalizat vânzarea pachetului de credite neperformante în valoare de jumătate de miliard de euro, potrivit lui Benoit Catel, preşedinte Volksbank.

Instituţia locală a înregistrat, anul trecut, pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% faţă de cele raportate de bancă în 2012. Majoritatea pierderilor au fost generate de provizioane.

Banca este deţinută de vehiculul VBI Beteiligungs (Austria) în proporţie de 99,99%, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia.

Grupul austriac a vândut, în acest an, subsidiara locală de leasing, Volksbank Leasing România, alături de cea din Polonia, către grupul polonez Getin Holding, care a intrat pe piaţa românească la sfârşitul anului trecut prin achiziţia băncii Romanian International Bank (RIB).

Grupul bancar Volksbank nu a trecut testele de stres efectuate de Banca Centrală Europeană, întrucât creditele ipotecare neperformante de la subsidiara din România şi creditele imobiliare şi cele acordate companiilor în Europa Centrală şi de Est au generat un deficit de capital în valoare de 865 de milioane de euro.

În schimb, Banca Transilvania a avut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 338,13 milioane lei, în creştere cu 40,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, activele instituţiei de credit urcând, faţă de decembrie 2013, cu 6,2%, la 34,04 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb