BANCA TRANSILVANIA: Datoriile clienţilor Volksbank, reduse cu 290 de milioane lei

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 octombrie 2015

Datoriile clienţilor Volksbank, reduse cu 290 de milioane lei

Datoria totală aferentă creditelor clienţilor Volksbank România s-a diminuat cu 290 de milioane lei, după ce Banca Transilvania a operat scăderea sumelor achitate drept comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie şi nerestituite anterior, potrivit unui comunicat de presă.

Peste 15.000 de clienţi persoane fizice ai Volksbank au beneficiat de aceste reduceri, facilitatea fiind aplicată indiferent de moneda împrumutului, în perioada 17 august - 30 septembrie, conform reprezentanţilor băncii.

Mişcarea de scădere a datoriilor vine după ce Banca Transilvania a anunţat, recent, că mai mult de 83%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni, au acceptat oferta de conversie propusă, respectiv acordarea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele Volksbank din CHF în lei sau în euro, aplicabilă soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

Banca Transilvania a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea dealului.

Potrivit comunicatului băncii, în prezent, este în desfăşurare integrarea Volksbank România în Banca Transilvania, fuziunea urmând să se finalizeze la finalul acestui an. Începând cu 2016, BT şi Volksbank vor deveni aceeaşi bancă şi aceeaşi echipă, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aceste banci care au camatarit clienti au inceput sa isi faca reclama pentru ca nu mai au clienti .falimentu scrie pe ele

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb