Banca Transilvania finanţează Grupul E-INFRA cu 47 de milioane de euro, pentru construirea parcului fotovoltaic Doiceşti-Şotânga, informează un comunicat remis redacţiei de către Banca Transilvania.
Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viaţă de 25 de ani, fiind construit pe o suprafaţă de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Naţional prin cele două staţii de transformare de 110 kV/MT/JT, Doiceşti şi Şotânga, relatează sursa citată.
Gianina Pelea, Deputy CEO E-INFRA declară: "Parcul fotovoltaic Doiceşti-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru Centrala SMR de la Doiceşti. Ne bucurăm că prin această finanţare acordată grupului E-INFRA, Banca Transilvania apreciază şi susţine un proiect important pentru dezvoltarea Centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea şi tranziţia energetică a României. În acelaşi timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul Centrala SMR. Mulţumim Băncii Transilvania pentru colaborare", conform sursei citate.
Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienţi Corporativi, Banca Transilvania a afimat: "Finanţările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea şi alocarea resurselor, pentru a avea - împreună cu clienţii săi - un impact pozitiv faţă de mediu şi societate. Cu fiecare client care are astfel de planuri mari, precum Grupul E-INFRA, accelerăm finanţarea unor domenii care ajută România în tranziţia către o economie sustenabilă", potrivit sursei citate.
Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluţii pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanţare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor şi oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program, menţionează comunicatul de presă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.08.2023, 08:46)
Indicatorul de rentabilitate ROE la bănci atinge maxime istorice în 2023, de peste 21%, fiind mai mult decât dublu faţă de media UE. Taxati domnilor taxati cu curaj.