Banca Transilvania lansează programul naţional de educaţie financiară FIT - Finanţele pe Înţelesul Tuturor

F.D.
Bănci-Asigurări / 17 noiembrie 2023

Banca Transilvania lansează programul naţional de educaţie financiară FIT - Finanţele pe Înţelesul Tuturor

Banca Transilvania lansează FIT - Finanţele pe Înţelesul Tuturor, program naţional de educaţie financiară prin care doreşte să construiască pentru Generaţiile Alpha, Z şi Y o bază solidă în ceea ce priveşte gestionarea banilor, conform unui comunicat de presă al băncii.

Potrivit sursei citate, FIT abordează termeni-cheie despre finanţe şi este adaptat copiilor şi tinerilor cu vârste între 7 şi 20+ de ani. Experienţa de învăţare oferită este în 360: online, prin platforma multimedia, interactivă şi animată, prin intermediul materialelor din sediile băncii, precum şi prin implicarea echipei BT în instituţii de învăţământ din 180 de localităţi în care banca este prezentă.

Banca şi-a propus să transforme FIT în cel mai mare program naţional de educaţie financiară, să contribuie la atenuarea deficitului României în raport cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte educaţia şi incluziunea financiară.

Ce spun studiile

Eurobarometru (2023), studiu al Comisiei Europene care măsoară cunoştinţele şi competenţele în domeniul educaţiei financiare, arată că românii sunt pe ultimul loc din UE privind cunoştinţele financiare, dar pe primul loc la auto-percepţie, unul din doi români considerând că ştie foarte multe/mai multe lucruri despre bani decât media adulţilor din România. Acelaşi studiu arată că, la întrebări concrete şi simple despre subiecte precum inflaţie, dobânzi sau investiţii, 30% dintre români nu au reuşit să răspundă corect decât la cel mult o întrebare, 57% la două sau cel mult trei întrebări, iar 13% au dat 4 sau 5 răspunsuri corecte. România s-a clasat pe ultimul loc în Uniunea Europeană în funcţie de punctajul obţinut la cunoştinţe financiare.

Studiul Generaţia Z, realizat de Quantix pentru Banca Transilvania (2023), relevă că tinerii respondenţi - cu vârste între 18 şi 26 de ani - consideră că principala lor problemă este situaţia financiară. 54% dintre ei susţin că fac economii, iar peste 42% au o evidenţă a veniturilor şi cheltuielilor.

Peste 300.000 de copii şi tineri cu vârste de până în 18 ani au cont la Banca Transilvania.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. studiul este deplasat….

    matrita transferului de active la nivel global arata ca persoanele 18-26 ani ocupa o pondere infima si deci e normal sa nu aibe cunostinte financiare. 

    lasa ca stiu educatie financiara italienii de si-au spart dinti in crasul trecut… 

    si la cata educatie stiu ei (ca si noi) au avut munte de NPLuri… pe care le slala cu intarziere acum. 

    Asta cu educatia financiara sa o lase mai moale bancherii.. a ajunt cel ce tunde oaia sa ii spuna oitei cu sa tunda la randul ei! 

    Poate ne spun educatorii “financiari” cum a stat treaba si nu muntele de NPLuri din 47-70 plus minus; 90 plus minus -2010 plus minus..  

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb