Banca Transilvania listează la BVB obligaţiuni în valoare de 200 milioane euro

A.C.
Piaţa de Capital / 17 iulie 2023

Banca Transilvania listează la BVB obligaţiuni în valoare de 200 milioane euro

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare bancă din România, listează luni, 17 iulie, o nouă emisiune de obligaţiuni în euro la bursa locală, în valoare de 200 milioane de euro. Obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a bursei, sub simbolul bursier TLV33E.

Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni a Băncii Transilvania listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar valoarea totală a obligaţiunilor disponibile la tranzacţionare este de 485 milioane euro.

În cei 26 de ani de prezenţă la bursă, capitalizarea companiei a crescut de 493 ori, si ajunge azi la o valoare de peste 15,5 miliarde de lei.

Banca Transilvania a emis 2.000 de obligaţiuni nominative, Tier2, dematerializate, liber transferabile, cu o valoare nominală de 100.000 euro, având scadenţă la 29 iunie 2033 şi o rată variabilă anuală şi cupon semestrial, conform EURIBOR la 6 luni + 6,68%.

"Ne bucurăm să avem ocazia să listăm la BVB această nouă emisiune de obligaţiuni în euro. IFC, alături de Asian Infratructure Investment Bank, a oferit Băncii Transilvania 100 de milioane de euro, ca parte a unui pachet de obligaţiuni subordonate de 200 de milioane euro. Finanţarea este de tip datorie subordonată şi de azi este listată la bursa locală", a declarat Ӧmer Tetik, CEO al Băncii Transilvania.

"Din cei 29 de ani de activitate a Băncii Transilvania, 26 de ani sunt în strânsă legătură cu parcursul acesteia la bursă. În tot acest timp, Banca Transilvania a avut o evoluţie remarcabilă, care a propulsat-o pe poziţia de lider de piaţă în sectorul bancar românesc şi a contribuit semnificativ la reclasificarea pieţei locale de capital la statutul de Piaţă Emergentă de către FTSE Russell. Ne bucurăm pentru călătoria pe care am avut-o împreună şi ne uităm cu încredere la viitor" a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Ne bucurăm că astăzi, Banca Transilvania revine la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă rundă de finanţare menită să continue demersurile pe care banca le face deja către tranziţia către o economie verde.

Banca Transilvania a fost listată pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti în octombrie 1997, fiind prima bancă românească listată la bursa locală. Prima emisiune de obligaţiuni emisă de Banca Transilvania, în valoare de 285 milioane euro, se tranzacţionează din iulie 2018, sub simbolul bursier TLV28E şi are scadenţă în iunie 2028. Emisiunile de obligaţiuni vor fi folosite de Banca Transilvania pentru îndeplinirea cerinţelor MREL.

Emisiunea de obligaţiuni a fost realizată prin intermediul BT Capital Partners S.A.

De la listarea BT şi până la data de 16 iulie 2023, investitorii au realizat peste 1.5 milioane de tranzacţii cu peste 14 miliarde de acţiuni, cu o valoare de peste 26 miliarde de lei. La finalul şedinţei de tranzacţionare de vineri, 14 iulie, capitalizarea Banca Transilvania era de peste 15,5 miliarde lei.

Împreună cu dividendele distribuite de companie în aceşti ani, investiţia realizată în acţiunile TLV a adus un randament de 64,689% de la listare până în prezent.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Una calda, una rece.

    Ai mai multi Euro primesti dobanda mai buna, ai sub 100k primesti mai putin. 

    1. .Da, foarte urat din partea lor. Platesc dobanda excesiva unor obligatari exclusivisti. Asta inseamna dividende mai mici pe viitor. Eu ma scap de actiuni!

      Este frauda, ar trebui sa-i dai in judecata, nu sa vinzi actiunile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb