BĂNCILE AUSTRIECE ÎN ROMÂNIA Blănculescu: România nu are cum să se opună transferurilor de capital

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 noiembrie 2011

Sistemul bancar se află într-o situaţie dificilă pe plan mondial, iar ţara noastră nu are cum să se opună transferurilor de capital de la subsidiarele locale către băncile mamă, ne-a declarat analistul Ionel Blănculescu.

Domnia sa ne-a precizat: "Sistemul bancar este într-o situaţie foarte dificilă. Se iau măsuri la nivel central. România nu are cum să se opună transferurilor de capital. Grija trebuie să fie la nivelul depozitelor subsidiarelor de la noi, care nu trebuie să părăsească ţara. Depozitele sunt trecute în active şi băncile mamă nu au voie să lichidizeze depozitele subsidiarelor".

Analistul economic a adăugat că în domeniul afacerilor, inclusiv în cel financiar bancar, nu intervin sentimente, nici sentimentalisme, iar "fair-play-ul" la care a făcut referire, ieri, preşedintele Traian Băsescu, înseamnă să ai un fel de onoare, dar singurul argument îl reprezintă profitul. Mesajul preşedintelui ţinteşte atât băncile cu capital austriac din România, cât şi Banca Centrală a Austriei, potrivit lui Ionel Blănculescu.

Domnia sa ne-a mai precizat că situaţia foarte grea a băncilor din zona euro a condus la luarea unor măsuri cu caracter excepţional, printre care reevaluarea din punct de vedere al profitabilităţii (al liniilor de business din ţările din Europa de Est) şi restrângerea liniilor care nu sunt stabile şi profitabile.

"Restrângerea unor active pentru o mai bună gestionare a resurselor existente este o mişcare tipică a unui management performant şi nu este o mişcare generată de emoţie", potrivit Ionel Blănculescu.

Domnia sa a adăugat că băncile sunt libere să-şi gestioneze capitalul aşa cum doresc, dar nu au voie să retragă banii din depozitele subsidiarelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb