Băncile europene ar putea avea nevoie de finanţare în urma testelor de stres

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iunie 2011

Cifrele din raport reprezintă media estimărilor unui sondaj efectuat în rândul a 113 participanţi din industria financiară.

Cifrele din raport reprezintă media estimărilor unui sondaj efectuat în rândul a 113 participanţi din industria financiară.

Băncile din Uniunea Europeană (UE) ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 29 miliarde euro în urma testelor de stres derulate de autorităţile europene, potrivit unui sondaj efectuat de Goldman Sachs Group, preluat de Bloomberg, anunţă Mediafax.

Nouă dintre cele 91 de bănci examinate ar putea avea rezultate negative la testele de stres, potrivit unui raport efectuat de analiştii londonezi ai băncii, publicat ieri.

Cifrele din raport reprezintă media estimărilor unui sondaj efectuat în rândul a 113 de participanţi din industria financiară.

Băncile spaniole, germane şi elene ar urma să aibă nevoie de cele mai mari majorări de capital, potrivit raportului.

Ponderea respondenţilor care consideră că rezultatele testelor de stres vor fi "credibile" este mai mică decât în cazul examinării de anul trecut.

Autoritatea Bancară Europeană a anunţat anterior că băncile examinate trebuie să poată menţine o rată a capitalului de rang întâi de cel puţin 5% în scenariile luate în calcul pentru testele din acest an.

Testele includ şi o evaluare a modului în care băncile ar face faţă unei contracţii economice de 0,5% în zona euro în acest an şi unei prăbuşiri de 15% a pieţelor de capital.

Publicarea rezultatelor ar putea fi întârziată până în luna iulie, a declarat săptămâna trecută un oficial al Autorităţii Bancare.

"Cu o lună înainte de publicarea rezultatelor, consensul pare să fie slab cu privire la volumul de capital care ar trebui acumulat şi la impactul concluziilor", notează analiştii Goldman Sachs.

Doar 22% dintre respondenţi au semnalat că au încredere în rezultatele testelor. Cu un an în urmă, 35% dintre respondenţii la un sondaj similar spuneau că rezultatele examinărilor vor reflecta în mod credibil rezistenţa instituţiilor de credit la o încetinire neprevăzută a activităţii economice.

Circa 67% dintre repsondenţi sunt europeni, 27% provin din Statele Unite, 2% din Asia şi 4% din alte zone, potrivit Goldman.

Întrebaţi dacă anticipează restructurarea datoriilor Greciei, 57% au declarat că acest scenariu este "aproape sigur", faţă de 16% în cazul Irlandei şi 13% pentru Portugalia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb